Eski Britanya casusu: Doktorlarla çevrili olan Putin toplantılara tedavi molası veriyor

"Doktorlardan oluşan bir ekip gittiği yerlerde sürekli Putin'e eşlik ediyor"

(AFP)

Britanyalı eski casus Christopher Steele, Vladimir Putin'in "giderek daha fazla hasta" olduğunu ve doktorlardan oluşan bir ekibin kendisine "sürekli eşlik ettiğini" öne sürdü.

Donald Trump ve Moskova'nın 2016 ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili bir dosya yazan Steele, daha önce Rus liderin "epey ciddi şekilde hasta" olduğunu ancak onu neyin hasta ettiğine dair "kesin ayrıntıların" bilinmediğini belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Steele'nin bu son açıklamaları, Rusya Devlet Başkanı'nın sağlık durumunun kötüye gittiği iddialarının ve kanserden mustarip olduğuna dair söylentilerin arttığı bir dönemde geldi.

LBC radyosuna konuşan eski casus, "Doktorlardan oluşan bir ekip gittiği yerlerde sürekli ona eşlik ediyor" dedi.

Steele, doktorlarından tedavi görebilmek adına mola vermesi için Putin'in çok önemli toplantılarının bölümlere ayrılması gerektiğini de öne sürdü. 

Güvenlik konseyinin sözümona 1 saat sürmüş gösterilen toplantıları aslında birkaç bölüme ayrılıyor... Putin bu bölümler arasında dışarı çıkıp bir tür tıbbi tedavi görüyor.

"Putin, çok açık ki ciddi şekilde hasta. Yani, ne kadar ölümcül veya tedavi edilemez olduğu net değil, tam olarak emin olamayız.

Steele, Putin'in sağlık durumunun Rusya'nın yönetimini etkilediğini de sözlerine ekledi.

Eski casus, 69 yaşındaki başkanın sağlığıyla ilgili bu sözleri, iddialara göre Putin'le yakın bağları olan bir oligarkın Putin'in "çok ciddi kan kanseri hastası" olduğunu söylerken kaydedilmesinin ardından sarf etti.

ABD merkezli New Lines dergisinin haberine göre, adı açıklanmayan Rus oligark, ilgili kayıtta Putin'in 24 Şubat'ta Ukrayna'nın istilası emrini vermeden kısa süre önce sırtından kan kanserine bağlı bir ameliyat geçirdiğini iddia etti.

Sosyal medyada dolaşan videoların Putin'in "kontrolsüzce titrediğini" göstermesinin ardından Putin'in sağlığıyla ilgili endişeler artıyor.

Nisanda Putin, Savunma Bakanı'yla yaptığı görüşmenin 12 dakikalık videosunun tamamında bir masayı sıkıca tutarken görülmüştü.

Rusya Devlet Başkanı, 9 Mayıs'taki Zafer Bayramı kutlamalarının da aralarında bulunduğu halka açık etkinliklerde de kırılgan görünüyordu.

Önceki günlerde Putin'in Tacikistanlı mevkidaşı İmamali Rahman'la yaptığı görüşmenin video görüntülerinde Rus liderin durmadan kımıldadığı ve ayağını oynattığı görülüyor.

Radyo kanalına verdiği demeçte Steele, "Aslında Kremlin'de giderek artan bir kargaşa ve kaos var. Hastalığı ilerleyen Putin, net bir siyasi liderlik göstermiyor ve ordunun emir komuta ve benzeri yapıları gerektiği gibi çalışmıyor" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU