İsveç Dışişleri Bakanı Linde: PKK'yla ilgili duruşumuz değişmedi

Linde, ülkesinin PKK'yı Türkiye'den sonra terör örgütü listesine alan ilk ülke olduğunu hatırlattı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Berlin'deki NATO Zirvesi'nde İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'ye "Feminist politikanızdan sıkıldım" dediği iddia edilmişti / Fotoğraf: Reuters

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin PKK'yı Türkiye'den sonra terör örgütü listesine alan ilk ülke olduğunu, bu duruşun değişmediğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Linde, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "yaygın dezenformasyon nedeniyle" İsveç'in PKK'yı terör örgütü olarak tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlatmak istediğini bildirdi.

Kararın Olof Palme hükümeti döneminde alındığını anımsatan Linde, Avrupa Birliği'nin (AB) onu 2002'de takip ettiğini belirtti.

Linde, "Bu pozisyon değişmedi" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu ile tartıştığı iddia edilmişti

Haber ajansı Reuters, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Berlin'deki NATO Zirvesi'nde İsveçli mevkidaşına sesini yükselttiğini iddia etmişti. Gazete 3 NATO yetkilisine dayandırdığı haberde ayrıca Bakan Çavuşoğlu'nun İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'ye "Feminist politikanızdan sıkıldım" dediğini aktarılmıştı.

Reuters'a konuşan Türk bir kaynak ise, Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin tutumunu saygıyla özetlediğini ve Linde'nin muhalefetinin İsveç'in feminist dış politikasından kaynaklandığı yönündeki iddiasını reddettiğini söyledi.

Türkiye, üyeliğe onay vermiyor

Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması için bu ülkenin PKK'ya verdiği desteği kesmesi gerekiğini dile getiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay vermeyeceklerini belirterek bu kararın ilgili ülkelerin yetkililerine de bildirildiğni söylemişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU