Rusya, Ukrayna savaşında 42. albayını kaybetti

Ukrayna, Donets nehrini geçmeye çalışan Rus askerlerinin ağır kayıplar verdiğini söyledi

13 Mayıs 2022'de, Ukrayna'nın Luhansk bölgesindeki Lysychansk kentinde Ukrayna özel kuvvetlerinden bir polis, Rusların gerçekleştirdiği hava saldırısından sonra inceleme yapıyor (AFP)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için başka bir aksaklıkta Rus askerleri, Moskova'nın Ukrayna'yı kışkırtılma olmaksızın istilasında yaklaşık üç ay geçmişken 42. albaylarını kaybetti.

Rus yerel haber kuruluşu Vladimir News'un haberine göre, 40 yaşındaki Denis Kozlov, 11 Mayıs'ta askerleri daha da ilerletmek için bir tombaz takımına rehberlik ederken hayatını kaybetti.

Ölümünden sonra Rusya Cesaret Nişanı'yla ödüllendirilen albay, Vladimir Oblastı'ndaki memleketi Murom'a gömüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kozlov'un, Keningsbersko-Gorodokskaya Kızıl Bayrak Tugayı'nın 12'nci Bağımsız Muhafız Mühendisleri'nin savaşta ölen ikinci komutanı olduğu iddia edildi. Kozlov, 14 Mart'ta savaş alanında öldürülen 45 yaşındaki Sergey Porokhnya'nın yerini almıştı.

Kozlov, Donets nehri yakınlarında ölen Rus askerleri arasındaydı. Ukrayna ordusuna göre, Rus kuvvetleri Luhansk bölgesindeki Belogorovka köyü yakınlarındaki Donets nehrini geçmeye çalışırken ağır kayıplar verdi.

Jeo-uzamsal istihbarat firması BlackSky tarafından elde edilen uydu görüntüleri, Ukrayna topçularının köprü ve çevresindeki bölgeyi vurması sonrasında 10 Mayıs'ta bir duba köprünün yıkıldığını gösteriyor.

Luhansk bölgesi valisi Serhii Haidai, Putin'in ordusunun düzinelerce asker ve yaklaşık "70 birim" teçhizat kaybettiğini iddia etti.
 


Vali, "Düşmanın sağlam bir geçiş oluşturarak ekipman ve personeli bizim tarafımıza aktarmaya çalıştığı Bilohorivka'da Kozlov kısmen başarılı olmuştu ancak şimdi tüm duba geçişleri yok edildi, tüm teçhizat imha edildi ve kalan personel ya öldürüldü ya da yüzerek diğer tarafa kaçtı" dedi.

Uydu görüntülerini paylaşan Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus askerlerine atıfta bulunarak, 17. Tank Tugayı topçularının "Ruşistler (Rus ve faşist sözcüklerinin birleşimi -ed.n.) için tatil sezonunu açtığını" söyledi.

Paylaşımda, "Bazıları Siverskyi Donets Nehri'nde yıkandı, bazıları da mayıs güneşi tarafından yakıldı" ifadeleri yer aldı.
 


Ukrayna çarşamba günü yaptığı açıklamada, Putin'in 24 Şubat'ta Avrupa ülkesine savaş ilan etmesinden ve 6,2 milyondan fazla kişiyi ülkeden kaçmak zorunda bırakmasından bu yana 28 bin 300'den fazla Rus askerinin öldürüldüğünü söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU