Özdağ'dan Erdoğan'ın "istihbaratçı artığı" sözlerine tepki: Enişten mi söyledi?

Özdağ, "Saray rejimi bir yandan, sarı muhalefet diğer yandan birlikte Zafer Partisi'ne en ağır şekilde saldırıyorlar" dedi

Fotoğraf: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında kendisi ile ilgili kullandığı "istihbaratçı artığı siyasetçi" ifadelerine tepki gösterdi.

Bir açıklama videosu yayımlayan Özdağ, iktidarı ve muhalefeti eleştirerek, "Saray rejimi bir yandan, sarı muhalefet diğer yandan birlikte Zafer Partisi'ne en ağır şekilde saldırıyorlar. Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi'ni sarayın psikolojik harekatçısı olmakla suçluyor. Erdoğan, Zafer Partisi'ne istihbaratçı artığı diye saldırıyor. Kılıçdaroğlu da sitem ediyor. ‘Sen bu Zafer Partisi'ne neden uyup da Suriyeliler meselesini gündeme getiriyorsun' diye. Aslında olan şu. Zafer Partisi 8 ay önce kuruldu. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki kayıkçı kavgası bozuldu" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'a televizyonda tartışma çağrısı

Erdoğan’ın "istihbaratçı artığı' sözlerine yanıt veren Özdağ, Erdoğan'ın "15 Temmuz darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini" söylemesine atıfta bulunarak şöyle devam etti:

Enişten mi söyledi? Eniştenden mi duydun? Ben istihbaratçı değilim. Ancak senin devlet yönettiğini zannedip, FETÖ'cü istihbaratçı artıklarıyla, Tuncay Güney ile Ergenekon davasını oluşturduğunu, Şemdin Sakık gibi bir asker katiliyle Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklandığını, devletin harem-i ismeti olan özel kuvvetler komutanlığının arşivini FETÖ'cü yargıçlara teslim ettiğini biliyorum.

Sayın Erdoğan, 20 seneden bu yana Türk devletinin bütün bilgileri, dosyaları, dinlemeleri senin elinde. Hadi al onları gel, televizyonda tartışalım. Ama biz televizyonda tartışmadan önce, rahmetli Erbakan hocanın hala kayıtlarda duran iddialarına bir cevap ver kendinle ilgili.

Erdoğan'a yönelik eleştirilerine devam eden Özdağ, "2023 bir final değil, bir başlangıçtır demişsin. Bu senin için bir final ama Türk milleti için bir başlangıç olacak. Sen gideceksin. Senle birlikte Suriyeliler de gidecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada Özdağ'ı eleştirerek, “Son günlerde yaşanan Suriyeli sığınmacı tartışması kirli planın bir parçası. İrapta mahalli olmayan istihbaratçı artığı siyasetçilerin bu konudaki çırpınışlarının sebebini anlıyoruz. Onların mesleği, vazifesi, görev emri bu” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU