Buldan: Ne SADAT'larınız ne kumpaslarınız sizi kurtarmaya yetecek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Sürekli güç toplama arayışında olan iktidarın, ülke yararına olmayan iç ve dış politikasına bir bütün olarak karşı çıkılması tüm muhalefetin ortak sorumluluğudur" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında Gezi Parkı davası ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun hapis cezasının onanmasına tepki gösteren Buldan, "İktidar, siyaseten yaşadığı erimeyi yargı gücüyle durdurmaya çalışıyor. Uçan kuştan korktuğunuzu biliyoruz ama nafile. Ne yaparsanız yapın, gideceksiniz. Ne siyasi mahkemeleriniz, ne SADAT'larınız ne kumpaslarınız sizi kurtarmaya yetecek" diye konuştu.

"Siyasal muhalefet tam bir yol ayrımında"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buldan şunları kaydetti:

Bu karanlığı durdurmanın yolu birlikte mücadeleden geçiyor. Siyasal muhalefet tam bir yol ayrımında. HDP ve demokrasi güçleri saldırıya uğrarken, belediyelerimize kayyım atanırken çekingen davrananlar, ama fakat diyenler bu saldırı dalgasının bizzat muhatabıdır. Sessizlik, karanlığı büyütür, ortak ve güçlü refleks aydınlığı artırır. 

İktidarın kendi bekası için yürüttüğü savaş politikasına karşı sessizlik, bu baskı rejiminin devamına hizmettir. Sürekli güç toplama arayışında olan iktidarın, ülke yararına olmayan iç ve dış politikasına bir bütün olarak karşı çıkılması tüm muhalefetin ortak sorumluluğudur. O yüzden iktidarın her gün çoğalttığı adaletsizliklerin karşısında barışın sesini, mücadeleyi daha fazla büyütmemiz gereken en önemli dönemlerden geçiyoruz.

"Ayşe Acar Başaran'a yönelen şiddetle Canan Kaftancıoğlu'na yönelen yargı şiddeti arasında bağ vardır"

Mayıs ayının başında HDP Genel Merkezi önünde yaşananlara değinen Buldan, "Ankara'da, genel merkezimizin önünde bir Kürt ve kadın düşmanı kolluk görevlisi, Ayşe Acar Başaran'ı tehdit etti. Ortada soruşturma başlatacak savcı olmadığını biliyoruz. Hepsi birbiriyle işbirliği içindeler. Kadına şiddette bütüncül bakmazsak, son veremeyiz. Ayşe Acar Başaran'a yönelen şiddetle Canan Kaftancıoğlu'na yönelen yargı şiddeti arasında bağ vardır" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU