Bahçeli'den Kaftancıoğlu yorumu: Siyaset yolu kapanmıştır

"Türk yargısı hükmünü verdi, konu kapandı"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 3 cezasının Yargıtay tarafından onanmasıyla ilgili açıklama yaptı. “Türk yargısının hükmünü verdiğini, konunun kapandığını” söyleyen Bahçeli, Kaftancıoğlu için “Siyaset yolu kapanmıştır” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararı hakkında özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

Türkiye'nin ayak bağı olan zillet ittifakının, bu çarpık zihniyetin iktidara gelmesi zaten mümkün değildir. Marjinal il başkanları için de kararı adalet vermiştir. Ama bunlar İstanbul'da şov sahnesine çıkmıştır. Ben yine İstanbul'a yalın ayak yürür diye bekledim. Bu kişi Türk devletine seri katil demiş, suç işlemiştir. Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak şeyler söylemiştir. Kılıçdaroğlu açıklamalıdır, devlete seri katil denmesine ne diyorsun? Susma Kılıçdaroğlu, 'devlete seri katil demek namertliktir' diyebilir misin? Diyemiyorsan sen de bu suça ortaksın.

Bizim doğrudan muhatabımız kriminal vaka haline gelmiş il başkanı değildir, nihayet Türk yargısı hükmünü vermiş ve konu kapanmıştır.

İstanbul İl Başkanı için siyaset yolu kapanmış artık siyaset yasağıyla tasfiye olduğu hukuken netleşmiştir. Kesinleşen ceza bir yıldan fazla olduğu için tartışmaya mahal kalmamıştır. Herkes haddini bilsin, hukukun sınırlarını zorlamayı aklından bile geçirmesin. Bu devlet sokakta bulunmadı, istikbalimiz spot piyasadan alınmadı.

 

NATO tartışmaları: Viking mantığı mandal mantığıdır

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olma talebiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili sürecin tartışmaya açılması, Ukrayna'daki savaşın dozajında ve şiddetinde azalmaya değil bilakis artışa ve kronikleşmesine ve hatta küreselleşmesine yol açabilecektir.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya alınması demek Ukrayna Savaşı'nın uzaması ve coğrafi olarak genişlemesi demektir. Bize göre bu niyet bir insanlık suçudur, uluslararası norm ve değer piramidinin yıkımı anlamına gelecektir.

Hem Finlandiya hem de özellikle İsveç'in Türkiye düşmanlarına nasıl kucak açtığı herkesin bildiği gerçekler arasındadır.

Bölücü teröristleri başkentlerinde ağırlayan ülkelerle müttefik olmamız nasıl mümkün olacaktır? PKK'nın FETÖ'nün, DHKP-C'nin barınağı, ikmal ve ihanet merkezi İsveç'tir.

Viking mantığı vandal mantığıdır. Finlandiya ve İsveç'in bekleme odasına alınması en makul seçenektir. Bölücü teröristleri başkentlerinde ağırlayan ülkelerle müttefik olmamız nasıl mümkün olacaktır? PKK'nın FETÖ'nün, DHKP-C'nin barınağı, ikmal ve ihanet merkezi İsveç'tir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU