Bülent Eczacıbaşı: Ekonomik krizler gelir geçer

“Kurlara, maliyet artışına çözüm bulunur ve bir şekilde yatırım yapılır. Aksi durumda çark değişir ve onun maliyeti her sene daha fazla olur”

Fotoğraf: AA

Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, yüksek döviz kuru ve enflasyondaki yükselişin yatırımlarına etkisini değerlendirdi.

Dünya gazetesinin aktardığına göre, yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Eczacıbaşı, yatırımları ivmelendiren faktörlerin; talep artışı, teknolojinin yenilenmesi, yeni pazarların doğuşu olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Moralimizi bozmadan yatırımlara devam ediyoruz”

Eczacıbaşı, “Şu anda yatırım maliyetleri yüksek olabilir ancak yatırımı ertelemenin zararı, alternatifiyle hesapladığında uzun vadede çok daha büyük olabiliyor. O nedenle en zor dönemlerde bile yatırımların devam ettiğini görüyoruz. Talep artışı nedeniyle yeni üretim kapasitesine ihtiyaç duyan işlerde yatırımı erteleyemiyorsunuz. Ekonomide her zaman sorunlar olabilir ve biz sanayiciyiz. Moralimizi bozmadan yatırımlara planladığımız gibi devam ediyoruz” dedi.

“Talebi karşılayamamanın faturası büyük olur”

Yatırımlarının talebe uygun şekilde devam edeceğini dile getiren Eczacıbaşı, “Sorunlar vardır ve her zaman olmuştur. Zorluklar da mutlaka göğüslenir. Kurlara, maliyet artışına çözüm bulunur ve bir şekilde yatırım yapılır. Aksi durumda çark değişir ve onun maliyeti her sene daha fazla olur. Ekonomik krizler gelir geçer, kurlar, enflasyon artar düşer, bir şekilde denge bulunur ve sorun çözülür. Ama yatırım yapmazsanız onun maliyeti katlanarak gider. Talebi karşılayamamak, pazarı yurtiçi veya yurtdışında rakiplere kaptırmak, küçülen pazarın getirdiği maliyet artışlarını karşılamak gibi etkenlerin getirdiği fatura çok daha büyük olur” diye konuştu.

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU