Birçok kripto para biriminin çökmesinin ardından yatırımcılar acı ve öfkelerini paylaştı

(Reuters)

Birçok kripto para biriminin çarpıcı bir erimeyle çökmesinin ardından yatırımcılar acı ve öfkelerini paylaştı.

Kripto piyasasının tamamı yatırımcıların varlıklarının değerinden milyarları silip süpüren birkaç hareketli gün yaşadı. Bu drama, bilhassa muazzam bir istikrarsızlıkla karşı karşıya kalan sözüm ona stabil para birimi Terra Luna'ya odaklanıyor ve büyük ölçüde de ondan kaynaklanıyordu.

Terra'nın her zaman 1 dolardan işlem yapması gerekiyordu çünkü dolara sabitlenmişti ve bu nedenle güvenilir bir değer deposu olacaktı. Ne var ki bu mekanizma son günlerde bozuldu ve değerinin neredeyse tamamını kaybettiğini gördü.

Diğer büyük kripto para birimlerinin değerinin dünden beri artmasıyla piyasanın geri kalanının çoğu toparlanmaya başlıyor. Fakat bir zamanlar en tepedeki 10 kripto para biriminden biri olan Terra Luna hareket etmiyor ve satın almanın zorlaşabileceği anlamına gelen teknik sorunlardan etkilenmiş durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kripto para birimi daha önce de çarpıcı çöküşlerden etkilenmişti. Ne var ki söz konusu çöküş kısmen dikkate değer çünkü teknolojinin daha önce hiç olmadığı kadar ana akım haline gelmesinden sonra yaşandı: Büyük spor takımlarının formalarındaki sponsorluklar, Super Bowl'da oynatılan reklamlar ve birçok ünlüden gelen destekler...

Bu, piyasanın çökmeye başladığı ve varlıkları yok ettiği bu hafta her zamankinden daha fazla kişinin canını yaktı.

Aynı zamanda piyasanın en yüksek zamanlarında fırsatı değerlendiren ve buna katılmayanlarla alay eden kişilerin eleştirilmesine yol açtı.

Buna Twitter hesabını sürekli olarak kripto para birimini satın almayanlarla "fakir" diye alay etmek için kullanan Terra Luna'nın yaratıcısı Do Kwon da dahildi.

Ve bu, hesaplarına önemli miktarda para yatırdıklarını ve her şeylerini kaybettiklerini paylaşan diğerleri için bir acıma ve başkalarının acılarından zevk alma kombinasyonuna yol açtı.

Terra Luna reddit'inde moderatörler durumlarından ötürü zorluk çekebilecekler için ulusal yardım hattı numaraları paylaştı. Ayrıca kullanıcıları "hayatta kalmak için ihtiyaçlar duydukları parayı yatırmamaya" çağırdılar.

Moderatörler, "Bu çok değişken bir piyasa kimse ne olacağını bilmiyor" diye yazdı.

Uzun vadede kesinlikle karşılığını verecek fakat kısa vadede kendinizi b*k gibi hissetmenize neden olabilir ve umarım bunda yalnız olmadığınızı anlarsınız.

Söz konusu forum yüz binlerce dolarını kripto para birimine yatırdığını iddia eden, hayat birikimlerini ve daha fazlasını spekülasyonlara harcayan kişilerin umutsuz hikayeleriyle doluydu.

Twitter hesabında son paylaşımını çarşamba yapan Do Kwon, uzun bir mesajla "Terra Topluluğu'nu" inançlarını korumaya çağırdı. Kwon kripto para biriminin geri geleceğini, her zaman "uzun vadeli bir zaman ufku” olduğunu ve yatırımcıların bu kısa vadeyi görmezden gelmesi gerektiğini söyledi.

"Terra'nın formuna dönmesi görülmeye değer olacak" diye tamamladı.

Buradayız. Ve ses çıkarmaya devam edeceğiz.

Kwon bu haberin ilk olarak yayımlandığı saatlerde paylaşım yapmamıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU