CHP'nin Olağanüstü MYK toplantısından sonra açıklama: Bizim kavgamız istibdata karşıdır

CHP'nin olağanüstü MYK toplantısının ardından CHP Sözcüsü Öztrak'tan, "Kaftancıoğlu hakkındaki hüküm sarayın istek ve arzusuna göre verilmiştir" açıklaması geldi

Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararları onamasının ardından Kılıçdaroğlu’nun çağrı yaptığı ‘olağanüstü’ MYK toplantısı sona erdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından dün akşam saatlerinde CHP MYK’yı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda olağanüstü toplantıya çağırdı.

Sabah 08.45'te başlayan MYK oplantısı yaklaşık 2.5 saat sürdü. Toplantının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı.

Açıkalmasına Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi anarak başlayan Öztrak'ın açıklamasından başlıklar şöyle: 

Arsız elindeki güçle haklıyı suçlu çıkaracağını zanneder. Despot sözde hukukçuları olmadan hukuk devletini katledemez. Sözde hakimleri olmadan göstermelik davalarını yürütemez. Ülkemizde yaşanan tam da budur.

İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar hukuk ve adalet diliyle yazılmamıştır. Sarayın kirli, vesayetçi diliyle yazılmıştır. Dün mağdurum diyen bugün mağrur oldu. Kendinden olmayana gözdağı vermeye kalkıyor. Muhalefeti engellemeye uğraşıyor. Seçimleri kaybedeceğini anlayan bu kirli vesayetçi anlayış, yargı sopasıyla rakiplerini saf dışı etmeye çalışıyor. Milletin gerçek gündemini karartıyor. İstanbul İl Başkanımız hakkında verilen hüküm Saray'ın istek ve arzusuna göre verilmiştir. Bu karar millet adına verilmemiştir. Bu nedenle vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüzdür. Adalet, hakkı hak edene vermektir. İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar biz susmayacağız. Tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında duracağız.

6'lı masaya teşekkür

Bu haksızlığa ve zulme karşı susmayan 6'lı masada birlikte olduğumuz siyasi parti genel başkanlarına, bizle dayanışma gösteren Cumhur İttifakı dışında diğer tüm siyasi partilerin sayın genel başkanlarına, demokratik kitle örgütlerine, barolarımıza CHP olarak en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

"Koltuklarından kalkmamak için milletle kavgayı seçmişlerdir"

Tarih bu ülkenin aydınlık yüzlerinin demokratik siyaseti savunanların haklarını teslim edecektir. Bir otokratı sandıkta beraberce yenip tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz. Gün, sessiz kalma günü değildir. Bu nedenle genel başkanımız bizim kavgamız zulme karşıdır, bizim kavgamız istibdata karşıdır, bizim kavgamız milletin aşına işine göz koyanlarladır, bizim kavgamız hak, hukuk, adalet ve demokrasi kavgasıdır demiştir. Bugün kimin despotla, kimin milletle kavga ettiği gün gibi ortaya çıkmıştır. Saray'dakiler koltuklarından kalkmamak için milletle kavgayı seçmişlerdir. Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını pisletmiştir.

"Gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın andır"

Hatırlatmak isteriz; Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum. Anadolu’nun o şaşmaz irfanının söylediği gibi,zalimin zulmü arttıysa, zevali de yakındır. Zali yaklaşana şunu hatırlatmak da görevimizdir. Adaletin ayarıyla oynadığınız kantar, gün gelir sizi de tartar. Sandık milletimizin önüne gelecek. Bu karanlık günler elbet bitecek. Gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın andır. Milletimizin ufkunun aydınlanmasına yeni bir şafağın doğmasına az kaldı.

21 Mayıs'ta Maltepe'de miting

CHP'nin 21 Mayıs'ta Bursa'da düzenleyeceği mitingin de aynı tarihte İstanbul Maltepe'de düzenleneceğini söyleyen Öztrak, "Ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizin tertemiz oylarıyla bize vermiş olduğu İstanbul'u alamayacaklar, alamazlar. Ne yaparlarsa yapsınlar önümüzdeki seçimde Türkiye'yi almamızın önüne geçemeyecekler" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU