1 ay sonra yürürlüğe girecek: Türk vatandaşlığı için satın alınacak gayrimenkul değeri 400 bin dolara çıkarıldı

İlgili yönetmelik değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

İstanbul Havalimanı'na asılan "250 bin dolara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı" şeklindeki konut satış ilanı tartışma yaratmıştı... Fotoğraf: Twitter

İstisnai olarak Türk vatandaşlığına başvuru için satın alınması gereken gayrimenkulün değeri 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildi.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki kabinede görüşülen değişiklikte  fiyatın yükseltilmesi kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamında Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'in istisnai olarak Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin hükümlerin bulunduğu 20'inci maddesinin 2'nci fıkrasının "b" bendinde değişiklik yapıldı.

Yönetmelik değişikliğinde kararın 1 ay sonra yürürlüğe gireceği ifade edildi.

Buna göre; en az 400 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alanlar ve kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş, en az 400 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarı peşin olarak yatırılan ve tapu siciline 3 yıl süreyle devir ve terkini yapılmayacağı taahhüdü şerh edilmek şartıyla noterde düzenlenmiş sözleşme ile taşınmazın satışının vadedildiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca tespit edilenler Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı kazanabilecek.

Öte yandan kararla en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebilecek.

Bu karar ise yönetmeliğin yayımı tarihi yani bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU