AK Parti Sözcüsü Çelik: Nerede bir yargı kararı çıksa hemen bunu Cumhurbaşkanımızı hedef gösterecek şekle sokuyorlar

Çelik, Kaftancıoğlu ile ilgili dosyanın içeriğini bilmediğini ifade etti

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik,CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun cezasının Yargıtay tarafından onanmasıyla ilgili, "Nerede bir yargı kararı çıksa hemen bunu Cumhurbaşkanımızı, AK Parti'yi, Cumhur İttifakı'nı, hükümetimizi, kabinemizi hedef gösterecek şekle sokuyorlar. Bu mantıksız bir şey" dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

Çelik, Kaftancıoğlu'nun cezasının Yargıtay tarafından onanmasıyla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine şunları ifade etti:

Bu dosyanın içini ne ben bilirim ne Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasetçileri bilir. Daha karar yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyadan tuttular Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi, partimizi suçlamaya çalıştılar. Bu mesele dosyanın içini ben bilmediğim gibi kendilerinin de bilmediği bir mesele, dolayısıyla sadece siyasi tarafgirlikle konuşulup ele alınan bir mesele.

Bazılarının yargı kararını beğendiğini, bazılarının ise beğenmediğini dile getiren Çelik, "Ama şöyle bir adete döndü bu iş, nerede bir yargı kararı çıksa hemen bunu Cumhurbaşkanımızı, AK Parti'yi, Cumhur İttifakı'nı, hükümetimizi, kabinemizi hedef gösterecek şekle sokuyorlar. Bu mantıksız bir şey" dedi.

Çelik, bazı davalarla ilgili verilen kararın Yargıtay tarafından bozulduğunu ve diğerlerinin onandığını anımsatarak, "Her konuda bizi, Cumhurbaşkanımızı yargının verdiği kararın arkasındaki irade olarak etiketliyorlar, ondan sonra da bizden kendimizi yargının yerine koyarak bir tutum almamızı bekliyorlar. Dolayısıyla o yargı kararını herkes kendi zaviyesinden değerlendirecektir ama herkes dosyaya bakarak konuşsun" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU