Özdağ'dan Bakan Soylu'ya tazminat davası: Kazanılırsa sokak hayvanlarına mama dağıtılacak

Zafer Partisi'nden yapılan açıklamada Genel Başkan Ümit Özdağ'ın "düşüncelerini ifade etmiş olmasından dolayı, kamuoyu önünde kişiliğine saldırıldığı" kaydedildi

Fotoğraflar: AA Kolaj: Independent Türkçe

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ kendisine yönelik sözleri nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya manevi tazminat davası açtı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanı Soylu, TGRT katıldığı programda, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’a "Hiç muhatabım değildir. Ben bu adamı adam yerine de insan yerine de koymam Bu, hayvandan aşağı bir adamdır. Esfel-i Safilindir, bu kadar basit" ifadelerini kullanmıştı.

Zafer Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "AİHS ve Anayasa çerçevesinde bir partinin Genel Başkanı sıfatıyla, siyasi bir kişilik olarak düşüncelerini ifade etmiş olmasından dolayı, kamuoyu önünde kişiliğine saldırılmış ve küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Bu sebeple Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ tarafından, manevi tazminat davası açılmıştır. Davanın kazanılması durumunda, sokak hayvanları için mama alınarak barınaklara dağıtılacaktır" denildi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU