Ukrayna'nın Eurovision spikeri yarışmayı bomba sığınağından sundu

Kiev'in performansı finale çıkarken, Timur Miroşniçenko kasvetli bir ortamda geri dönüyor

(suspilne.eurovision / Instagram)

2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finalleri Vladimir Putin'in istilası sürerken düzenlenirken, Ukrayna'nın yarışma spikeri de açılış yayınını bomba sığınağından yaptı.

Salı gecesi 17 ülkeden katılımcılar İtalya'nın Turin kentinde sahne alırken, Timur Miroşniçenko yer altında olduğu anlaşılan taş duvarlı bir odadan yayın yaparken görüldü.

Bu yılın yarışmasını kazanacak olası favorilerden biri olarak gösterilen Ukrayna'dan Kaluş Orkestrası, "Stefania" şarkılarıyla enerji dolu bir performans sergiledikten sonra yarışmanın cumartesi günü düzenlenecek Büyük Final'ine çıkmak için yeterli oyu toplayan ilk adaylar arasında yerini aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salı günü düzenlenen yarı finali geçen 10 ülke arasında Moldova, İsviçre, Ermenistan ve İzlanda da vardı.

Çarşamba günü 18 ülkeden yarışmacı daha sahneye çıkacak ve her iki geceden 10'ar performans oylamayla finale seçilecek.

Miroşniçenko, 2017 hariç 2007'den bu yana her sene Ukrayna'nın Eurovision spikerliğini yaptı. 2017'de Kiev, bir önceki yıl Jamala'nın "1944" şarkısıyla yarışmayı kazanması üzerine Eurovision'a ev sahipliği yapmış ve Miroşniçenko yarışmanın ortak sunuculuğunu üstlenmişti.

Ukrayna'nın resmi Eurovision Instagram hesabında paylaşılan fotoğraflar, Miroşniçenko'nun bu yıl hem YouTube üzerinden hem de UA: CULTURE devlet kanalından canlı yayın yaptığı sığınağa bakış sunuyor. Ukraynalı spiker fotoğraflarda bir kamera, ışıklar ve bir yığın kabloyla çevrili ufak bir masada otururken görülüyor.

Kaluş Orkestrası'na yoğun destek sunan ve çok sayıda Ukrayna bayrağı sallayan Turin'deki seyircilerin, grubun rap ve Ukrayna halk müziğini birleştirdiği performansını gayet iyi karşıladığı görüldü.

Avrupa, Putin'in istilasına yaygın şekilde itiraz ederken, kıta genelinde Ukrayna'ya ve sergilediği direnişe büyük destek veriliyor.

Putin, Rusya'nın "özel askeri operasyonu" olarak adlandırdığı şeyi 24 Şubat'ta başlatmış ancak Kiev'i ele geçirmekte başarısız olunmasının ardından Moskova'nın birlikleri Donbas bölgesine geri çekilmişti. Bunun üzerine Batılı analistler, Putin'in saldırısının yeniden ertelenmiş gibi göründüğünü öne sürmüştü.

Ukrayna'nın doğusundaki savaşa yeniden odaklanılmasına rağmen, batıdaki Lviv kentinin geçen hafta vurulmasında görüldüğü üzere Rus hava saldırısı ihtimali ülke genelinde halen tehdit oluşturmayı sürdürüyor.

PA'dan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/eurovision

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU