Milli Gazete yazarı: En büyük hataları olur

"Bu yola başvurmamalarını temenni ediyoruz ama kaybetme korkusunun kendilerine her türlü çılgınlığı yaptırabileceği gerçeğini de gözden uzak tutmuyoruz"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, “iktidarın muhalefetten bazı isimlere siyaset yasağı getirmesine yönelik çalışmalar içerisinde olduğu” iddialarına tepki gösterdi. Ceyhan, “büyük hata” olarak nitelediği bu durum için “Çünkü bu yöntem ‘kendi sonlarını’ hazırlamaktan başka bir işe yaramaz!” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında medyada çıkan bazı haberleri anımsattı:

Seçimleri kaybetme korkusu iktidar partisi mensupları ve yandaşlara büyük hatalara imza attıracak gibi görünüyor. İktidar sözcüleri kendilerine rakip olarak gördükleri isimleri tasfiye edebilmenin yollarını arıyorlar. Medyada yer alan haberlere göre iktidar mensuplarının normal yollardan başa çıkamayacakları isimlere “siyaset yasağı” getirmek ya da bir şekilde “cezaevine sokarak” onlardan kurtulmaya çalışacakları anlaşılıyor.

“Gerçekten böyle bir yola tevessül ederler mi bilemiyoruz! Etmemelerini temenni ederiz” diyen Ceyhan, şunları yazdı:

Zira iktidar mensupları ve yandaşların böyle bir yola tevessül etmeleri en büyük hataları olur! Çünkü bu yöntem “kendi sonlarını” hazırlamaktan başka bir işe yaramaz! Bu yola başvurmamalarını temenni ediyoruz ama kaybetme korkusunun kendilerine her türlü çılgınlığı yaptırabileceği gerçeğini de gözden uzak tutmuyoruz. İktidarın “kaybetme korkusu” ile daha hırçınlaşmasından ciddi şekilde endişe duymaktayız.

Kaybetme korkusu hırçınlaştırır. Hırçınlık sağlıklı muhakeme kabiliyetini sıfırlar. Sağlıklı muhakeme kabiliyeti sıfırlanınca da rakiplerine “siyaset yasağı” getirme ve onları “cezaevine yollama” gibi düşünceler ağır basabilir. Bu ise iktidarın en büyük hatalarından birini oluşturur.

Son dönemlerinde sürekli taraftar kaybeden ve kaybettiği taraftarlarının kurdukları partiler kendilerine rakip olurken böyle bir karara imza atmaları kanaatimizce intihardan farksız olur. Benzer muamelelere kendilerinin de muhatap olduklarını ve kendilerine iktidar yolunun benzer yöntemlerle açıldığını herhalde unutmuş olamazlar. Yani dememiz odur ki iktidarın böyle bir yola tevessülü kendi elleriyle iktidarı muhalefete hediye etmekten başka bir şey olmaz.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU