Erdoğan: Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketi milletimizin hizmetine sunuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlayacaklarını bildirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımızı konut sektöründeki arızi dalgalanmadan korumak amacıyla konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketi milletimizin hizmetine sunuyoruz" dedi. 

Kabine toplantısında konuşan ve "İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz" diyen Erdoğan, "Mayıs başı itibarıyla yüzde 40'ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerinin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık" bilgisini paylaştı.

Erdoğan şöyle devam etti: 

1 yıl boyunca konut fiyatlarını duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmalar, belli rakama kadar 36 ay vade ile finansmandan yararlanabilecek. Düşük gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ'ye 30 milyar liralık finans sağlayacağız. Müteahhitlere, şehir içinde küçük parsellere konut yapmaları için metrekaresi belli fiyatın üzerinde satılmama şartıyla uygun maliyetli kredi kullandıracağız.

Temmuz ayını işaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz” diyerek, ” Stokçuluk ve fiyatları etkileme suçuyla ilgili cezaları yeniden düzenliyoruz. Bu tür suçlara verilen cezaları caydırıcılık temelinde yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni pasaportlar Türkiye'de üretilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan:, yaşanan çip krizi sebebiyle küresel tedarik imkanları zorlaşan pasaport üretimini Türkiye'de gerçekleştirecek altyapıyı kurduklarını bildirdi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU