Müşteriler yemeklerinde yılan derisi bulunca Hint restoranı kapatıldı

Olaydan sonra yetkililer restoranın ruhsatını iptal etti

(Pixabay)

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletindeki restoran, bir kadın ve kızının yiyeceklerinde yılan derisi bulmasıyla geçici olarak kapatıldı.

Yerel basında çıkan haberlerde adı Priya olarak geçen kadın, Thiruvananthapuram şehrinin Nedumangadu bölgesindeki bir otelin restoranından satın aldığı porotta'yı (katmanlı bazlama) paketlemek için kullanılan kağıda sarılmış yılan derisini fark etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anne ve kızı, perşembe öğleden sonra öğle yemeği için iki tane bazlama ve biraz sos satın almıştı. Kızı kendi payına düşen yemeği bitirdikten sonra bazlamadan yemeye başlayan anne paket kağıdındaki yılan derisini fark etti.

Yerel polise başvuran Priya gıda güvenliği yetkililerine yönlendirildi. Kadının şikayeti üzerine harekete geçen yerel belediye yetkilileri teftiş yapıp restoranı kapattı.

Nedumangad'ın gıda güvenliği memuru Arshitha Basheer, The New Indian Express'e yaptığı açıklamada, "Hemen oteli denetledik. Kötü koşullarda iş yapıyorlardı. Mutfakta yeterli aydınlatma yoktu ve hurdaların dışarı döküldüğü görüldü. Satış yeri derhal kapatıldı ve sebebini gösteren tebligat onlara gönderildi" dedi.

Memur, "İlk bulgularımız, ölü derinin yiyecekleri paketlemek için kullanılan gazetede olduğu yönünde" diye ekledi.

Basheer, bazlamanın şeffaf ambalaj kağıdına yerleştirildiğini ve etrafının da gazeteyle sarıldığını anlattı. The Indian Daily'e, "Deri bir şekilde altındaki porotta'ya değmiş. Deri parçası yarım parmak uzunluğundaydı" dedi.

Belediye, restoranın gerekli ruhsatla çalıştığını ve bu olay dışında depolanan gıdalarda "yanlış bir şey olmadığını" belirtti. Olayın ardından restoranın ruhsatı artık iptal edildi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU