Amber Heard hakkında yeni iddia: "İfadesinde filmlerden alıntılar yapıyor"

İddiaya ikna olmayan sosyal medya kullanıcıları ifadelerin aynı görünmediğini söyledi

Amber Heard'ün ifadesi, Gwyneth Paltrow'un Yetenekli Bay Ripley'deki repliğine benzetildi (Fotoğraflar: AFP - Miramax)

Hollywood yıldızı Johnny Depp'in, eski eşi Amber Heard'e açtığı iftira davasında ünlü aktris meşhur filmlerdeki replikleri kullanmakla suçlanıyor. 

Breibart News muhabiri Alana Mastrangelo, Heard'ün bu hafta verdiği ifadesindeki bir cümleyle 1999 yapımı Yetenekli Bay Ripley'den (The Talented Mr. Ripley) bir sahneyi perşembe karşılaştırdı. 

Mastrangelo, Twitter'daki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Amber Heard: Johnny'nin yanındayken dünyanın en güzel insanı gibi hissettim. Sonrasında ortadan kayboldu.

Muhabir bu ifadeyi, ünlü filmdeki şu replikle karşılaştırdı:

Dickie'yle birlikteyken sanki güneş üstümde parlıyor ve bu muhteşem. Sonra seni unutuyor ve çok üşüyorsun.

 

 

Söz konusu karşılaştırmaya sosyal medya kullanıcılarından biri şöyle cevap verdi: 

Tam olarak aynı kelimeler değil ancak karakteri kendine uyarladığında böyle dersin. 

Mastrangelo'ya katılmayan bir kullanıcıysa, "Bunlar tamamen iki farklı alıntı değil mi?" diye sordu. 

Bir başkasıysa şunları dile getirdi:

Gerçekten onunki gibi bir ilişki içinde olan herkesin eşini muhtemelen benzer şekilde tanımlayacağının farkındasınız değil mi?

Not Skinny But Not Fat adlı podcast programının sunucusu Amanda Hirsh de Amerikalı aktris Jennifer Garner'ın eski eşi Ben Affleck'ten bahsederken benzer bir alıntıyı kullandığına dikkat çekmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Heard'ün film sahneleri kullandığına epey ikna görünen Mastrangelo bir başka örnek daha verdi. Muhabir, Heard'ün Depp'in bir keresinde kendisine "Elimi senin üstüne koymaktansa kesip atmayı tercih ederim" dediği yönündeki iddiasını 1945 yapımı Mildred Pierce'taki bir sahneye benzetti. Filmde,  "Elimi kesmeyi tercih ederim" repliği geçiyordu. 

Heard'ün temsilcileri söz konusu iddia hakkında yorum yapmasa da Depp'in avukatları aktrisin ifadesi sırasında "hayatının oyunculuğunu sergilediğini" düşünüyor. Heard'ün istismar edildiğine yönelik iddialarını ağlayarak dile getirmesi ve tanık kürsüsünden inerken Depp'le karşılaştığında ürkerek geri çekilmesi sosyal medyada da tartışma yaratmıştı. 

58 yaşındaki Depp, 36 yaşındaki eski eşi Heard'e 2018'de The Washington Post'ta yazdığı makale nedeniyle iftira davası açmıştı. Makalede Heard istismara maruz kaldığını öne sürmüştü. 

Söz konusu yazıda Depp'in adı geçmese de aktörün avukatları makalenin yanlış bir şekilde Heard'ün evliyken şiddet gördüğünü ima ettiğini düşünüyor. Depp bu nedenle 50 milyon dolar tazminat talep ediyor. 

Bununla birlikte Amber Heard'ün fiziksel istismara uğradığı yönündeki iddialarının aksine Depp asıl kurbanın kendisi olduğunu öne sürüyor. Depp ilişkileri boyunca Heard'ün kendisine saldırdığını iddia ediyor.

 

Independent Türkçe, Page Six, The Blast

DAHA FAZLA HABER OKU