Havai fişek fabrikasının sahibi, Hendek'teki patlamada hayatını kaybeden işçinin babasından şikayetçi oldu

16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun'un avukatı Abdullah Tenekeci'nin şikayeti üzerine ifade veren Muammer Yılmaz, hakkındaki 'küfür' iddiasını kabul etmedi

Hendek'teki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020'de yaşanan patlamada 7 işçi hayatını kaybetti / Fotoğraf: Twitter

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 3 Temmuz 2020'de 7 kişinin ölümü 127 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamada hayatını kaybedenlerden biri de genç işçi Halis Yılmaz'dı.

Halis Yılmaz'ın babası Muammer Yılmaz, fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun'un avukatı Abdullah Tenekeci'nin şikayetiyle bugün karakola giderek ifade verdi.

16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan fabrikanın sahibi Coşkun'un avukatı Tenekeci'nin şikayeti üzerine ifade veren Yılmaz, hakkındaki 'küfür' iddiasını kabul etmedi. 

Baba Yılmaz: Avukatlar bana küfür etti

10 Haziran 2021'deki duruşmada, izleyicilerden biriyle tartıştığı sırada, Coşkun'un avukatlarının kendisine "Bu o. çocukları hem fabrikamızı patlatıp hem de şikayetçi olmuşlardır" dediğini ve bu sözlere mahkeme heyetinin de şahit olduğunu belirten Yılmaz, kendisine yöneltilen suçlamayı reddetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yılmaz ifadesinde, Hendek davasının duruşmalarında sanıkların ve sanık avukatlarının, hayatını kaybeden işçi yakınlarına yönelik "Şovmen, provokatör, kes sesini, bunlar daha fazla para alabilmek için şikayetçi oluyorlar" gibi sözler kullandıklarını da ileri sürdü.

Hendek davasında ne olmuştu?

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Yaşar Coşkun'a ait Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda yaşanan patlamayla ilgili Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 28 Şubat'ta karar çıktı.

Savcılık, sanıkların "bilinçli taksirle öldürme suçu"ndan cezalandırılmasını talep etti.

Hayatını kaybeden işçilerin avukatları, sanıkları "olası kastla öldürme suçu"ndan cezalandırılmasını istedi.

Bu talep üzerine mahkeme, sanıkların olası kastla öldürme iddiasına yönelik de savunmasını aldı.

Ancak sanıklar, bilinçli taksirle öldürme suçunu işledikleri gerekçesiyle cezalandırıldı.

Mahkeme, iş güvenliği uzmanı Aslı Bozkurt’a, sorumlu personel Ahmet Çağrıcı'ya, genel ustabaşı Erşan Öztürk’e, fabrika sorumlu müdürü Asiye Angın'a "bilinçli ve taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 6 yıl 8'er ay, genel ustabaşı Hasan Ali Velioğlu'na 12 yıl 6 ay, fabrika sahipleri Yaşar Coşkun ve Ali Rıza Ergenç Coşkun'a ise 16 yıl 3'er ay hapis cezası verilmesine karar verdi.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU