Uygunsuz giyindiği iddiasıyla uçakta üstünü battaniyeyle kapatmaya zorlanan kadın doktor: Aşağılanmış hissettim

“Koridordan başımı eğerek geçtim”

American Airlines uçuşunda üstünü battaniyeyle kapatması istenen doktor “aşağılandığını” ve havayolu şirketinin özrünün yeterli olmadığını belirtti. 

Perşembe günü Good Morning America programına katılan Teksas’lı Dr. Tisha Rowe görevlinin kendisini kenara çekerek tulumunu kapatmadığı takdirde Jamaika’dan Miami’ye giden uçağa binemeyeceğini söylediğinde hissettiklerini anlattı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rowe, “Çok aşağılanmış hissettim. Koridordan başımı eğerek geçtim. Başka bir yolcunun yüzüne bakmak istemedim” dedi. 

Yaşadığı sıkıntının ırksal nedenlerden kaynaklandığını düşünen ve bunu sosyal medyada uzun uzadıya tartışan Dr. Rowe’a, uçuş görevlileri üç kez ceketi olup olmadığını sordu. Rowe 8 yaşındaki oğluyla birlikte seyahat ediyordu. 

Uçuştaki diğer yolcular da benzer kıyafetler giymiş olmasına rağmen 37 yaşındaki doktor bir tek kendisine “tropikal iklimde” üstünü kapatması gerektiğinin söylendiğini belirtti. 

 

 

Dr. Rowe’un sosyal medya gönderilerinin yarattığı etkinin ardından American Airlines salı günü özür diledi ve Rowe’un bilet parasını geri ödediğini söyledi. 

Ancak havayolu şirketinin özrünün yeterli olmadığını düşünen Dr. Rowe neden hedef alınan tek yolcu olduğuna dair açıklama yapılmasını istiyor. 

Dr. Rowe sosyal medyadaki gönderisinde kendisi gibi giyinen beyaz kadınlara aynı şekilde davranılmadığına inandığını belirtti. Rowe buna ek olarak, “Siyahi olduğumuz için kontrol ediliyoruz. Bedenlerimiz fazlaca cinselleştirilmiş durumda ve etrafımızdakilerin rahat etmesi için buna UYUM SAĞLAMAK zorundayız” ifadelerini kullandı. 

 

 

Dr. Rowe ayrıca katıldığı programda, “Rahat ve uygun olduğunu hissettiğim şekilde giyindiğimde kendime güvenim artıyor. Eğer kıyafet yönetmeliği koyacaksanız bunu her ırktan ve şekilden kişilere eşit şekilde uygulamalısınız” dedi. 

American Airlines’ın taşımacılık koşullarına göre yolculardan “uygun biçimde giyinmesi” bekleniyor ve “çıplak ayağa ya da rahatsız edici kıyafetlere izin verilmiyor”. 

Sosyal medyada binlerce kullanıcının sinirlenmesine ek olarak Good Morning America programının sunucusu Amy Robach da Dr. Rowe’un olayla ilgili sözlerinin üstüne öfkesini dile getirdi. 

Robach, “Uçak Jamaika’dan Miami’ye gidiyor. Kim Jamaika’da yanına ceket alır ki? Kusura bakmayın, çok sinirlendim. Bu saçmalık, [Dr. Rowe’un] kıyafeti tamamen uygun” dedi.

The Independent görüş almak için American Airlines’la irtibat kurmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU