Amber Heard, Johnny Depp'in "uyuşturucu aleminden sonra bayıldığı" fotoğraflarla ilgili ifade verdi

Heard "Kendinden geçer, hastalanır ve kontrolünü kaybederdi" dedi

Amber Heard ifadesinde Johnny Depp'in uyuşturucu kullandıktan sonra kendinden geçtiğini söyledi (Mahkeme belgeleri)

Amber Heard, 5 Mayıs Perşembe sabahı ifade vermeye devam ederken, eski eşiyle arasındaki iftira davasının jürisine Johnny Depp'i uyuşturucu kullandıktan sonra kendinden geçmiş halde gösterdiği iddia edilen fotoğraflar sunuldu.

Heard, Depp'in alkol ve uyuşturucu kullanımıyla ilgili olarak "ipuçları aradığını" söyledi.

Kendinden geçer, hastalanır ve kontrolünü kaybederdi. Birileri onu bulur ve kendine getirirdi... Bunları belgelemek için fotoğraf çekerdim.

Heard, bağımlılık söz konusu olunca gelişim göstermek için "dibe vurmak gerektirdiğini" belirtti.

Depp'te ise sohbet ederken uyuyakalmak gibi "davranış değişiklikleri" fark ettiğini de söyledi.

Daha sonra mahkemeye Depp'in sandalyede uyurken çekilmiş gibi görünen bir fotoğrafı sunuldu. Heard bu görüntünün Bahamalar'da, Depp'in "içki ve uyuşturucu kullanmadığı dönemin" ardından çekildiğini söyledi. Aktris, Depp'in daha sonra arkadaşı İngiliz oyuncu Paul Bettany'le tekrar içmeye başladığını da ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkemeye gösterilen başka bir fotoğraftaysa Depp, öne çökmüş halde görünüyor. Heard, eski eşinin "uyuşturucu alemi yaptığını, yemek yemediğini, çok az uyuduğunu ya da hiç uyumadığını... ve bunun tüm gün böyle devam ettiğini" söyledi.

Depp'in Mart 2019'da eski eşine dava açmasının ardından Heard'ün davası 11 Nisan'da Virginia eyaletindeki Fairfax kentinde başlamıştı. Depp, eski eşinin Aralık 2018'de The Washington Post'ta yayımlanan "Cinsel şiddete karşı sesimi yükselttim ve kültürümüzün gazabına uğradım. Bu değişmek zorunda" başlıklı görüş yazısında kişilik haklarına saldırdığını öne sürüyor.

Heard, 2018'deki görüş yazısında "Birçok kadın gibi ben de üniversite çağına kadar taciz edildim ve cinsel saldırıya uğradım. Ama sessiz kaldım, şikayette bulunmanın adalet getirmesini beklemiyordum. Kendimi mağdur görmemiştim" demişti.

Heard, "Sonra iki yıl önce, aile içi şiddeti temsil eden bir kamuoyu figürü oldum ve kültürümüzün sesini yükselten kadınlara yönelik gazabının tüm gücünü hissettim" diye eklemişti.

Depp'in adı yazıda geçmemekle birlikte, aktörün hukuk ekibi yazının "Depp'in aile içi şiddet uygulayan biri olduğuna dair bariz ima" içerdiğini öne sürüyor ve bunun "kategorik ve açık biçimde yanlış olduğunu" söylüyor. Depp, "en az 50 milyon dolar" tazminat talep ediyor.

Heard ise verdiği rahatsızlığı sonlandırmak ve suçlamalarından muaf tutulmak istediği Depp'e 100 milyon dolarlık karşı dava açmıştı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU