Heard - Depp davasında psikologlar savaşı

İki tarafın tanıklığına başvurduğu uzmanlar farklı değerlendirmelerde bulundu

Amber Heard, kendisini yalancı diye niteleyen Johnny Depp'e 100 milyon dolarlık karşı dava açmıştı (AFP)

Amber Heard ve Johnny Depp arasındaki çekişmeli iftira davasına bu hafta iki tarafın da mahkemeye çağırdığı adli psikologların tanıklıkları damga vurdu.

Klinik ve adli psikolog Dawn Hughes, Depp'in uyguladığı şiddet nedeniyle Heard'ün psikolojisinin bozulduğunu öne sürdü.

Heard'ün akıl sağlığıyla ilgili kayıtları gözden geçirip, 2019 ve 2021 arasında aktrisi sık sık muayene ettiğini aktaran Hughes, aktrise travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) teşhisi koydu.

Duruşmada, "Heard'e travma sonrası stres bozukluğu teşhisi koydum" diyen Hughes, sözlerini şöyle sürdürdü:

Nedeni Heard'ün Depp'ten gördüğü yakın partner şiddetiydi.

Öte yandan Depp tarafının görüşüne başvurulmak üzere çağırdığı başka bir adli psikolog da Heard'ü değerlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Psikolog Shannon Curry, Heard'ün TSSB semptomlarını "ciddi şekilde abarttığını" ve kendilerini mağdur olarak gördüğü hikayeler uydurduğunu iddia etti.

Curry'nin değerlendirmesine karşı çıkan Hughes ise oyuncuya kişilik bozukluğu teşhisi konamayacağını söyledi. Hughes, Heard'ün kişilik bozukluğu değerlendirme testlerinde "normal" puanlar aldığını aktardı.

Heard'ün önceki iki terapistinin de kişilik bozukluğu teşhisi koymadığını dile getiren psikolog, sözlerine şöyle devam etti:

Bu puanlardan hiçbiri yüksek çıkmazsa bir kişinin psikolojisi hakkında varsayımlarda bulunmak çok zordur.

Aktrisin TSSB taklidi yapmadığını vurgulayan Hughes, Heard'ün TSSB'den mustarip olan biri için uygun puanları aldığını ifade etti. 

Psikoloğun iddiasına göre Curry'nin kullandığı testler yanlış uygulanmıştı. Zira Curry tek test kullanmıştı. "Bu test stres düzeyi yüksek kişilerde büyük sıklıkla yüksek sonuç verir" diyen Hughes'a göre, birden fazla test kullanmak ve birleşik sonuçlara bakmak daha önemliydi.

58 yaşındaki Depp, 36 yaşındaki eski eşi Heard'e 2018'de The Washington Post'ta yazdığı makale nedeniyle iftira davası açmıştı. Makalede Heard istismara maruz kaldığını öne sürmüştü. 

Söz konusu yazıda Depp'in adı geçmese de aktörün avukatları makalenin yanlış bir şekilde Heard'ün evliyken şiddet gördüğünü ima ettiğini düşünüyor. Depp bu nedenle 50 milyon dolar tazminat talep ediyor. 

Bununla birlikte Amber Heard'ün fiziksel istismara uğradığı yönündeki iddialarının aksine Depp asıl kurbanın kendisi olduğunu öne sürüyor. Depp ilişkileri boyunca Heard'ün kendisine saldırdığını iddia ediyor. 

 

Independent Türkçe, Business Insider, AFP

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU