Erdoğan'dan CHP'li Özel'e tazminat davası

Erdoğan, Özel’in “Mahkum olacaktır, hesap verecektir" şeklindeki ifadesi dolayısıyla dava açacağını duyurmuştu

Fotoğraflar: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e tazminat davası açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Özel'e 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldığını açıkladı.

CHP’li Özel, Gezi Davası’nda açıklanan kararların ardından adliye önünde yaptığı açıklamada "Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir" demişti.

Erdoğan da bunun üzerinde Suudi Arabistan’a gitmek üzere bulunduğu Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında "Adı Özgür ama soyadı çok garip olan kişi hakkında avukatlarımız davalarını açıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanına hakaret yapılabilir mi, yapılamaz mı bakacak" demişti.

Özel: Tarih önünde mahkum olmak, son derece siyasi bir eleştiridir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hakkında açtığı 250 bin liralık tazminat davasına konu sözlerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, Erdoğan'ın, soy ismine yönelik göndermesini, avukatı Ahmet Özel ile AK Parti'deki "Özel" soy isimli Isparta ve Hatay milletvekilleri ile ailelerinin takdirine bıraktığını belirtti.

AK Parti'nin kendi gücüne ve yargı erki üzerindeki etkisine güvenerek başka başka mağduriyetler yarattığını ileri süren Özel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Tarih önünde mahkum olmak, son derece siyasi bir eleştiridir. Tayyip Erdoğan, sandıkta kaybedeceğini anladıkça hırçınlaşmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan'a her eleştiriyi hakaret olarak algılamaktan vazgeçmesini ve eleştiriye tahammülünü yükseltmesini tavsiye ediyorum... Üzülerek söylüyorum ki, bugünün haberi bana açtığı bu dava değildir. Bugünün haberi, kendisine 'diktatör bozuntusu' dediğim gerekçesiyle açtığı 250 bin liralık tazminat davasının reddedilmiş olmasıdır. Mahkeme o kararında ifade özgürlüğü sınırlarının aşılmadığı, Erdoğan'ın fikir ve görüşlere tahammül etmesi gerektiği hükmüne varmıştır

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU