Birleşik Krallık'a kaçan Hong Konglu anketçi, ifade özgürlüğü uyarısı yaptı

Seçimbilimci, "Samimi sözlere yer yok, sadece yalanlar... Hong Kong artık yıldırma olmadan yaşanacak bir yer olmayabilir" dedi

(Facebook / Chung Kim Wah)

Hong Konglu seçimbilimci Chung Kim Wah, pazar günü "güçlü yerlerden" gelen tehditler ve "hükümetin her gün yaptığı provokasyon" nedeniyle şehri terk ederek Birleşik Krallık'a kaçtı.

Hong Kong Kamuoyu Araştırma Enstitüsü'nün (PORI) idari yönetici yardımcısı, çeşitli etkenleri göz önünde bulundurduktan sonra "bir süre yurtdışında yaşamaktan" başka seçeneği kalmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Chung, baskıcı ulusal güvenlik yasasının yürürlüğe girmesinin ardından şehirde ifade özgürlüğünün erozyona uğramasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Çin'in komünist yönetimi, geniş kapsamlı yasayı ifade özgürlüğünü suç saymak ve muhalefeti kısıtlamak için kullanmakla suçlanıyor.

Chung, Facebook'ta "Şu anda Hong Kong'da samimi sözlere yer yok, sadece yalanlar... Hong Kong artık yıldırma olmadan yaşanacak bir yer olmayabilir" diye yazdı.

Seçimbilimci, son aylarda hükümetin ifade özgürlüğü üzerindeki baskısı ve keyfi tutuklamaları nedeniyle eski Britanya kolonisini terk eden demokrasi yanlısı aktivist ve akademisyenlerden yalnızca biri.

Birçok yaşlının ve akranımın sürekli gözdağı ve baskıyla karşılaşması karşısında kızgınım.

Bu uğurda savaşmaya cesaret ettikleri için hapse atılan daha genç nesillerden birçok kişi için üzülüyorum ve çaresiz hissediyorum. Hong Kong'daki yeni nesil ancak gerçeği bilme veya birden fazla bakış açısı oluşturma kabiliyetinden yoksun olursa telkin edilebilir.
 


Chung, uzun gönderisinde şunları söyledi:

Kurtçuklar gibi şekilden şekilde girmek ya da çarpıtılmış gerçekliğin absürtlüğünü normal görmek benim için çok acı verici olurdu. Bu nedenle farklı etkenleri ve fikirleri tarttıktan sonra, son çare olarak bu kararı almak zorunda kaldık.

PORI'nin başkanı ve CEO'su Robert Chung, Hong Kong Free Press'e yaptığı açıklamada, Chung'un sözleşmesinin sona ereceği nisan sonuna kadar görevini sürdüreceğini söyledi.

Chung'un açıklaması, PORI'de düzenlenen bir basın toplantısında halkın kenevir ürünleri konusundaki farkındalığıyla ilgili bir anket hakkında konuşmasından sadece iki gün sonra geldi.

Hong Kong yönetimini eleştiren Chung, Ocak 2021'de polisin PORI'nin ofisine "gayriresmi" bir ön seçime karıştığı iddiasıyla baskın düzenlemesinin ardından gözaltına alınıp sorgulanmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/china

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU