HDP'li Paylan'ın "Ermeni soykırımı tanınsın" teklifine muhalefetten tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "TBMM'ye verdiği sözde 'soykırım' teklifiyle, milletimizin başını yere eğdirmeye kalkan hadsizliği şiddetle kınıyorum" ifadesini kullanırken, DP'li Enginyurt, "Türk Milletine yönelik bu çirkin tavrını lanetliyorum" dedi

Fotoğraf: AA

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Ermeni Soykırımı’nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması" kanun teklifini, dün TBMM Başkanlığı’na sunmuştu.

Paylan açıklamasında "Ermeni halkının yarasını iyileştirecek tek toplum Türkiye toplumu, tek meclis ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Ermeni Soykırımı bu topraklarda gerçekleşti ve adaleti ancak bu topraklarda, Türkiye'de sağlanabilir" ifadelerini kullanmıştı

Teklife hem iktidar hem de muhalefet cephesinden tepki geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener: Şiddetle kınıyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

TBMM'ye verdiği sözde 'soykırım' teklifiyle, milletimizin başını yere eğdirmeye kalkan hadsizliği şiddetle kınıyorum.

Büyük Türk Milleti'nin, gurur duyulacak bir tarihi vardır. Bizler burada oldukça, hiçbir kirli ajanda bu gerçeği değiştiremez.

Enginyurt: Garo efendi! Anlaşılan Meclisleri karıştırdın

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da tepkisini sosyal medyada dile getirdi.

Enginyurt, "HDP'li Garo Paylan,1915 olaylarının Ermeni soykırımı olarak tanınması için TBMM'ye kanun teklifi vermiş. Garo efendi! Anlaşılan Meclisleri karıştırdın. Burası Türkiye ve TBMM de görev yapıyorsun. Türk Milletine yönelik bu çirkin tavrını lanetliyorum. Hadsizlik yapıyorsun" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU