Bill Murray filminin yapımı "uygunsuz davranış iddiasıyla durduruldu"

Geçen hafta "uygunsuz davranış" şikayetinde bulunulduğu bildirildi

(AFP)

Aziz Ansari'nin ilk defa yönetmen koltuğuna oturduğu filmi Being Mortal'ın yapımının, filmin yıldızı Bill Murray hakkında olduğu iddia edilen şikayet nedeniyle askıya alındığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deadline'a göre geçen hafta "uygunsuz davranış" nedeniyle şikayette bulunuldu.

İlk şikayetin ardından yapım zaten üç günlüğüne askıya alınmıştı. Çarşamba akşamıysa filmin oyuncu kadrosuna ve ekibine gönderilen mektupla yapımın tamamen durdurulma kararı paylaşıldı.

Vanity Fair'in haberine göre mektupta, "Geçen haftanın sonlarında bir şikayetten haberdar edildik ve derhal bunu araştırdık" ifadeleri yer alıyordu.

Koşulların gözden geçirilmesi üzerine yapım sürecinin şu anda devam edemeyeceğine karar verildi. Bu projeye kattığınız her şey için hepinize gerçekten minnettarız. Yapıma devam edeceğimizi umuyoruz ve zamanlamanın nasıl olacağını belirlemek için Aziz ve Youree'yle birlikte çalışıyoruz.

Youree Henley filmin yapımcılığını üstleniyor.

Being Mortal, cerrah Atul Gawande'nin 2014 basımı Ölümlü Olmak: Tıp ve Nihayetinde Önemli Olan Şey (Being Mortal: Medicine and What Matters in the End) kitabına dayanıyor. Kendi Netflix şovu Master of None'ın da başındaki Ansari, yönetmenliğine ek olarak bu filmin senaryosunu yazdı ve Seth Rogen'la birlikte filmde rol de alacaktı.

Filmin 2023'te gösterime girmesi bekleniyordu. Ne var ki Deadline, askıya alınan filmin şimdi bu tarihe yetişip yetişemeyeceğinin belirsiz olduğunu duyurdu. Prodüksiyon sürecinin 28 Mart'ta başladığı bildirilmişti.

Yorum almak için Murray'in temsilcisiyle temasa geçildi ancak henüz yanıt alınamadı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU