IŞİD militanlarına çağrı yaptı: Batı, Rusya-Ukrayna savaşıyla meşgulken saldırın

Örgüt, şubatta öldürülen lideri İbrahim Haşemi Kureyşi'nin intikamını almak istiyor

IŞİD saldırı çağrısını ramazan ayında yaptı (Reuters)

IŞİD, militanlarından Batılı ülkelerin Ukrayna'daki krizle meşgul olmasından yararlanıp saldırı düzenlemelerini istedi.

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden The Times'ın pazartesi yayımladığı habere göre IŞİD Sözcüsü Ebu Ömer Muhacir, paylaştığı bir ses kaydında Rusya - Ukrayna savaşının IŞİD için bir saldırı fırsatı sağladığını savundu.

Muhacir, militanlardan silahlanarak Avrupa ve İsrail'de saldırı düzenlemelerini istedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

IŞİD lideri, örgütün üyelerine seslenerek şubatta ABD tarafından öldürülen örgütün lideri Ebu İbrahim Haşemi Kureyşi'nin intikamını almaları için harekete geçmeleri çağrısı yaptı.

Muhacir, "Tanrı'nın yardımıyla, Şeyh Ebu İbrahim Haşimi Kureyşi'nin intikamını almak için sizleri savaşa çağırıyoruz" dedi.

2019'dan beri IŞİD'in lideri olan Kureyşi'nin öldürülmesinin ardından örgütün başına Ebu Hasan Haşemi Kureyşi geçmişti.

Uluslararası güvenlik danışmanlığı firması Globalstrat'in yöneticisi Olivier Guitta, IŞİD'in güç kaybettiğini ve itibarını tazelemek için saldırı çağrısı yaptığını savundu.

Guitta, "Asıl mesele, Avrupa'da IŞİD'in 2015'te Paris'te ve 2016'da Brüksel'de düzenlediği gibi saldırılar yapmak için yeterli lojistik kapasitesi olup olmadığı” ifadelerini kullandı.

IŞİD, en son geçen ay İsrail'in Hadera kentinde iki polisin öldürüldüğü saldırının sorumluluğunu üstlendiğini duyurmuştu. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın 56. gününde de çatışmalar sürüyor. 



Independent Türkçe, RT, The Times

DAHA FAZLA HABER OKU