Boyları hakkında yalan söyleyen erkekleri ifşa planı internette tartışma yarattı

"Hinge'den davet ettiğimiz ve 180 cm boyunda olduklarını söyleyen adamların doğru söylediklerini kontrol ediyoruz"

(TikTok / samanthalea96)

Bir kadının flört uygulamalarında boyları hakkında yalan söyleyen erkekleri ifşa etme planı internette tartışmalara yol açtı ve bazıları onu kısa boylu erkeklere karşı önyargılı olmakla suçladı.

@samanthalea96 adlı TikTok kullanıcısı, planını şu anda 3 milyondan fazla görüntülenmeye sahip bir videoda paylaştı. Kısa videoda bir kadın kapısının yüksekliğini mezurayla ölçüyor ve 180 cm'ye küçük bir işaret koyuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadın videoda, "Hinge'den davet ettiğimiz ve 180 cm boyunda olduklarını söyleyen adamların doğru söylediklerini kontrol ediyoruz" diye yazdı ve videonun açıklamasında "Takılmak için en az bu boyda olmalısınız" ifadelerini kullandı.

Videoya TikTok kullanıcılarından çok sayıda yorum gelirken, bazıları bu taktiğin çok ileri gittiğini iddia etti.

Bir kullanıcı, "Bir erkek 180 cm boyunda değilse, 150 cm boyundaki bir kız için ne fark eder ki?" diye sorarken, bir diğeri de "Bu, Kısa Kral Baharı havası yaratmıyor" dedi.

Bir başkasıysa şu soruyu sordu:

Eğer ayırt edemiyorsan, o zaman neden önemli?

Son zamanlarda flört uygulamaları ve sosyal medya sitelerinde "Kısa krallara" övgü arttı ve kullanıcılar resmen Kısa Kral Baharı mevsimini ilan etti. Boyu 175 cm'den kısa erkekleri ifade eden bu terim, kullanıcıların, erkeğin kadından daha kısa olduğu Zendaya ve Tom Holland ya da Joe Jonas ve Sophie Turner gibi ünlü çiftlere işaret etmesinin ardından yayıldı. Hatta boyu 172 cm ve daha kısa erkekleri bulmaya adanmış Kısa Kral Randevusu adlı bir flört uygulaması 2020’nin sonlarında uygulama mağazasında kullanıma sunuldu.


Bununla birlikte birçok kişi, asıl meselenin kısa erkekler değil, daha ziyade boyları hakkında yalan söyleyen erkekler olduğunu öne sürdü. Daha önce OkCupid tarafından 2010'da yapılan bir anket, flört sitesindeki erkeklerin çoğunun gerçek boylarına yaklaşık 5 cm daha eklediklerini ortaya koymuştu.

Bir kişi, "Kısa olmak sorun değil ama bu konuda yalan söylemeyin işte" derken, bir başkası da şöyle söyledi:

Tüm bunların yalan söyleyip söylemediğinizi göstermek için olduğunun farkında değiller mi? Eğer bir kadın herhangi bir konuda yalan söylerse siz de ilişkiyi kesebilirsiniz. Bunu neden bu kadar kişiselleştiriyorlar?

Başka bir kişi de ekledi:

Boyum 172 cm ve yüz yüze görüştüğümde gülmemek için kendimi tutmak zorundayım çünkü boyları hakkında yalan söyledikleri çok açık. Göz hizasındayız dostum. Neden?



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/dating

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU