Sancar: Suriye'de iç savaşı körükleyen güçler o savaşın sonucu olarak bu topraklara gelenlere nefret kusuyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Sığınmacı ve göçmen meselesini insan onuru ilkesini esas alarak değerlendiriyoruz ve özellikle bu topraklarda yaşanan sorunun çözümü olarak bölgesel barış politikalarını gösteriyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında cezaevinde yaşanan ölümlere değinen Sancar, "Bir ülkenin gidişatını, hukuk ve adalet terazisinin hangi düzeyde olduğunu görmek istiyorsanız ilk bakılacak yer cezaevleridir. Cezaevleri bir ülke yönetiminin aynasıdır. Türkiye'de duvarlar sürekli yükseliyor ve çoğalıyor. Hepten zindan rejimine dönmüş bir iktidar gerçeğiyle karşı karşıyayız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İşkenceye karışan tüm görevliler hakkında soruşturma başlatılmalıdır"

Geçen hafta Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz'ın işkence nedeniyle öldüğünü öne süren Sancar, cezaevi yönetiminin Yılmaz ölümü ile ilgili önce kalp krizi sonra bulaşıcı hastalık dediğini kaydetti.

Sancar şöyle devam etti:

Ama ortaya çıkan görüntüler Ferhan Yılmaz'ın işkence sonucu katledildiğini göstermektedir. İdare, işkenceyi ısrarla saklamaktadır. Silivri 5 No'lu Cezaevi Müdürü derhal görevden alınmalı ve işkenceye karışan tüm görevliler hakkında soruşturma başlatılmalıdır. Biz bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Cezaevleri, işkence evleri haline gelmiştir. Bu model ülkenin tamamına reva görülen sistemin özünü oluşturmaktadır.

Pençe Kilit Operasyonu: İktidar ülkenin bekasını gerekçe gösteriyor asıl olan kendi bekasıdır

İktidarın "daimi savaş politikalarıyla ayakta durduğunu" savunan Sancar, "Bu ülkede siyaseti savaş politikaları üzerinden dizayn etmeye çalışıyorlar. Diğer muhalefet partilerini bu politikalar üzerinden hizaya getirmeyi amaçlıyorlar. Böylece bizim dışımızda demokrasi ve barış isteyen güçlerin dışındaki herkesi sessizce bu cephede yer almaya çekiyorlar. Diğer muhalefet partilerinin geçmişten ders çıkarmalarını istiyoruz. Her sınır ötesi operasyonundan sonra iktidarın arkasına dizilme alışkanlığının bu ülkede bu düzeni kalıcı hale getirmekten başka bir sonuç yaratmayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu oyuna gelmeyin. Bu iktidar ülkenin bekasını gerekçe gösteriyor asıl olan kendi bekasıdır. Şimdi yeniden sınır ötesi operasyonlar adı altında savaş politikalarını yükseltmeye yönelmiştir. Buradan varmak istediği yer kendi varlığını sürdürecek şartları yaratmaktır. Bu operasyon adı altında yürütülen savaş politikalarına karşı hep birlikte durmak zorundayız" diye konuştu.

"Suriye'de iç savaşı körükleyen güçler o savaşın sonucu olarak bu topraklara gelenlere nefret kusuyorlar"

Son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan göçmenler de Sancar'ın gündemindeydi. 

Sancar şunları kaydetti:

Suriye'de iç savaşı körükleyen güçler o savaşın sonucu olarak bu topraklara gelenlere nefret kusuyorlar. Onlara saldırılar düzenliyorlar.

Bizler sığınmacı ve göçmen meselesini insan onuru ilkesini esas alarak değerlendiriyoruz ve özellikle bu topraklarda yaşanan sorunun çözümü olarak bölgesel barış politikalarını gösteriyoruz.



Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU