Bahçeli’den "sığınmacı" açıklaması: Geldikleri gibi uğurlamak önceliğimiz

"Özellikle önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların tekrar geri dönmelerine hiç gerek yok"

Fotoğraf: MHP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de yaşayan sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklamasında "Misafirin ve misafirliğin süresi sınırlıdır" dedi. Asayişi bozan sığınmacıların sınırdışı edilmesi gerektiğini belirten MHP lideri, "Özellikle önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların tekrar geri dönmelerine hiç gerek yok" değerlendirmesinde bulundu.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, enflasyon konusuna değindi. “Canavar” olarak nitelediği enflasyonun “başının ezileceği günlerin yakın olduğu” görüşünü dile getiren MHP lideri, şunları söyledi:

Küresel enflasyonun tırmanışı her ülkenin ortak sancısıdır. Bu sorunun hangi damardan çıktığı belirsizdir. İnancımızın gücüyle, dayanışma ve yardımlaşmanın bereketiyle içine girilen dar geçitlerden çıkılacak, ferah günlere ulaşılacaktır. İyimserliğimizi muhafaza ederek, ülkemize güvenerek enflasyon canavarının başının ezileceği günler yakındır. Bu canavarın arkasına gizlenenler karanlık muhalefet anlayışının kaybetmesi mukadderdir. Her şeyin bir vakti vardır. İman ışığı olmadan gözün görmeyeceğinin, gönlün hissetmeyeceğinin farkındayız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız"

Siyasette yaşanan sığınmacı polemiğiyle ilgili de konuşan Bahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı:

Sığınmacı sorununu soğukkanlı kavramanın, milli çıkarlarımıza muvafık halde analiz etmek mecburiyetindeyiz. Biz demografik istikbalimizi, egemenlik haklarımızı düşünmek, dert etmek zorundayız. Nüfus yapısının nasıl olacağını, risklerin nesnel boyutunu bütün yönleriyle hesabını yapmak durumundayız. Gecikemeyiz, geride kalamayız, ağırdan alamayız. Biz yalnızca bu döneme değil, geleceğin Türk varlığına, Türk coğrafyasının her köşesine karşı da maddi ve manevi sorumluluklar taşıyoruz. Bizden sonrakilere kuşku duyacakları, kendi ülkelerinde garip olacakları bir vatan coğrafyası asla bırakamayız. 

 

"Asayişi bozan sınrıdışı edilsin"

MHP lideri, ayrıca asayişi bozan sığınmacıların sınırdışı edilmesi gerektiğini kaydetti ve şunları söyledi:

Türkiye'de geçici koruma statüsüyle bulunuyorken toplumsal huzuru, asayişi kimler bozuyorsa, gözünün dışına bakılmadan sınır dışı edilmelidir. Türkiye onun, bunun elinde oyuncak olamayacaktır. 

Düzensiz göç adı konmamış bir istiladır. Ağır şartlar ortadan kalktığı zaman mültecilerin geldikleri gibi gönderilmeleri bizim asıl önerimizdir. Misafirin ve misafirliğin süresi sınırlıdır. 

Özellikle önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların tekrar geri dönmelerine hiç gerek yok.

ABD raporuna tepki: Kınıyorum

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2021 Türkiye İnsan Hakları Raporu'na tepki gösteren Bahçeli, “Bize göre rapor bir FETÖ komplosudur. Bizim için yok hükmündedir, kınıyorum” ifadelerini kullandı.

6 partiye tepki

Parlamanter sisteme geri dönüş amacıyla bir araya gelen 6 siyasi partiyi eleştiren Bahçeli, bu partilerin olası cumhurbaşkanı adayları için "İster İnan Kıraç'ı, ister Selahattin Demirtaş'ı, ister Osman Kavala'yı çıkartın sonuç değişmeyecek" şeklinde konuştu.

MHP lideri ayrıca şunları söyledi:

PKK zillet ittifakının demiridir. FETÖ zillet ittifakının çimentosudur. Altı artı bir formatında kurulan 24 nisanda yeni bir toplantıya sahne olacak masa çatlamıştır. Kılıçdaroğlu farklı senaryolar içeren, sekiz seçenekli bir ittifak çalışması yaptırdığını açıklamış. Değil 8 seçenek, 18, 28 seçenek de olsa, toplanıp fal da açsalar nafile. Duvara toslamaları kaçınılmazdır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU