Metiner: 2023 seçimine giderken ‘AK Parti’mizin dikkat etmesi gereken hususlar

"İktidarın gücünü başkasına hakaret ve küfür diliyle yansıtan biri asla ‘AK Parti’li olamaz"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, AK Parti’nin 2023’te yapılması planlanan seçime giderken iki hususa dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Metiner, bunlardan birisinin “milletin istediği aktörlerle yürümek” olduğunu belirtirken diğerinin “tevazu” olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mehmet Metiner’in bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

‘AK Parti’mizin dikkat etmesi gereken hususların başında şu iki şey geliyor:

Bir: Milletin istediği aktörlerle yol yürümek. Onların temsiline ağırlık vermek.

İki: Her düzeyde tevazuu esas almak. Kibrin zerresini dahi üstünde taşıyanları teşkilatlarda veya temsil sisteminde barındırmamak.

‘AK Parti’mizin değerleri, milletimizin değerleridir. Milletin değerlerini üstünde taşıyan ve millete giderken tevazu timsali olan aktörler gerçek temsili sağladıkları gibi güçlü başarıları da beraberlerinde getirirler.

‘AK Parti’mizi temsil makamında olup ‘AK Parti’mizin gücünü şahısları için kullanan ve milletin arasında kibir abideleri gibi dolaşan kişiler bilinsin ki en başta ‘Reis’imize ve ‘AK Parti’mize zarar verirler. Bu tür insanları koruyup kollamak, milletle tersleşme anlamına gelir ki bunun sandıklara yansıması hiç de hoş olmaz.

‘AK Parti’li bir teşkilat başkanı kendi ilinde, ilçesinde ve beldesinde emin kişi olarak bilinmelidir. Değilse şerriyle ifsad eder.

Bir ‘AK Parti’li başkanın elinden ve dilinden herkes selamet üzre olmalıdır. İktidarın gücünü başkasına hakaret ve küfür diliyle yansıtan biri asla ‘AK Parti’li olamaz. Kaba söz ve davranışlarla milleti incitip küstürenler asla ‘AK Parti’mizin temsil makamında bulunmamalıdırlar. Kendi bölgesinde dilinden, elinden ve davranışından bizar olunan insanları o mevkilerinde tutmaya devam etmek, ‘AK Parti’mizin değerler sistematiğiyle ve kurucu ruhuyla bağdaşır bir husus değildir. ‘AK Parti’mizin ve özellikle Cumhurbaşkanı’mızın başarısını düşünenler asla bu tür isimlere arkalarında kim durursa dursun taviz vermemelidirler.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU