Rapçi DaBaby evine "izinsiz giren kişiyi vurdu"

Rapçinin olaydan sonra 911'i aradığı ve geldiklerinde polislerle işbirliği yaptığı bildirildi

Rapçi DaBaby, Kanye West'in Donda albümünde de yer alıyordu (AP)

Rapçi DaBaby, Kuzey Karolina'daki mülküne izinsiz girdiği iddia edilen bir adamı vurduğunu doğrulamış gibi görünüyor.

Tartışma yaratan sanatçının 15 Nisan Cuma yaptığı paylaşımında, 2002 yapımı suç draması Paid in Full'de (rapçi Cam'ron tarafından canlandırılan) Rico karakterinin, "N****'lar (İngilizce'de siyahlar için kullanılan aşağılayıcı bir ifade -ed.n.) her gün kurşun yiyor, B. İyi olacaksın, n****. Sertsin, değil mi?" dediği video yer alıyordu.

DaBaby paylaşımında şöyle yazdı:

Geçen gün bir n****'ın canına kıymamayı seçtim ve harika hissettirdi. Eleman ölmeyi hak etmiyordu, ben de doğru adımı attım. İyileş ve yaşa oğlum! Sadece k**ını buraya geri getirme.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öncesinde TMZ, kolluk kuvvetlerine atıfta bulunan haberinde gerçek adı Jonathan Lyndale Kirk olan DaBaby'nin 13 Nisan'da "mülküne izinsiz giren adamla ağız dalaşına girip onu bacağından vurduğunu" belirtmişti.

30 yaşındaki rapçinin daha sonra 911'i aradığı ve "geldiklerinde polislerle işbirliği yaptığı" bildirildi.

Polis, olay yerine varınca kimliği belirsiz bir kişiyi "hayati tehlikesi olmayan bir kurşun yarasından mustarip" halde bulduğunu açıkladı. Bu kişi daha sonra yakındaki hastaneye kaldırıldı.

Polisin açıklamasında, "13/04/2022'de saat 19.45 civarında Troutman Polis Teşkilatı'nın memurları, 135 Stillwater Caddesi'ndeki silah sesi ihbarına yanıt verdi" dendi.

Olay yerine varan memurlar bir kişinin hayati tehlikesi olmayan bir kurşun yarasından mustarip olduğunu gördü.

Bu kişi tedavi için Iredell County Acil Sağlık Hizmetleri tarafından bir tıp tesisine nakledildi. Soruşturmanın ilerleyen ve süren mahiyeti nedeniyle şu anda ilgili kişilerin isimlerine veya koşullara dair herhangi bir bilgi paylaşılamıyor. Bu münferit bir olay ve toplumun geneli için tehdit teşkil etmiyor.
 


Polis, mülkiyete izinsiz girme olduğu iddia edilen olayın yaşandığı evin DaBaby'ye ait olduğunu CNN için doğrulamamış olsa da ateş edildiği sırada rapçinin de orada olduğunu belirtti.

Polis şefi Josh Watson kanala gönderdiği e-postada, "Silahın evin içinde ateşlenmediğini ve Kirk'ün mülkte olduğunu doğrulayabilirim" dedi.

Watson soruşturmanın "devam ettiğini" ve şu anda daha fazla bilgi veremeyeceğini söyledi.

The Independent, yorum almak için DaBaby'nin temsilcisiyle irtibata geçti ancak henüz yanıt alamadı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU