Kürtçe müzik dinleyip halay çeken öğrenciler darp edildi… Korkutulan kimi öğrenciler Karaman'ı terk etti

Kendilerine Karamanoğlu Mehmetbey Ülkücüleri adı verilen grubun saldırısına uğrayan kimi öğrencilerin psikolojileri bozuldu ve şehri terk etti. Valilik olaya el koydu. Vali Işık'ın toplantı yaparak, olayın kabul edilemez olduğunu belirttiği öğrenildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi / Fotoğraf: kmu.edu.tr

Karaman'da bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde, Kürtçe müzik dinleyip halay çeken öğrenciler, kendilerine Karamanoğlu Mehmetbey Ülkücüleri adını veren bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Bir depoya kilitlenerek darp edilen öğrencilerin, Karaman'ı terk ederek memleketlerine dönmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Depoda darp

Saldırı, 1 Nisan'da yaşandı. 31 Mart'ta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda, Kürt öğrenciler Kürtçe müzik dinledi ve halay çekti.

Halay çeken öğrencilerin bir bölümü, iddiaya göre ertesi gün kendilerine Karamanoğlu Mehmetbey Ülkücüleri adını veren bir grup tarafından bir depoya sokularak darp edildi.

Telefonlarına el konuldu

Darp edilen öğrencilerin telefonlarına da el konularak, sosyal medyadan paylaşım yapıldı. Paylaşımda, "Dün gece yaptığımız ahlaksızca Kürtçe halay çektiğimizden dolayı, MUKADDES TÜRK Halkından ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin gerçek sahibi olan KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ÜLKÜCÜLERİNDEN özür dileriz" ifadeleri yer aldı.
 

WhatsApp Image 2022-04-07 at 16.00.42.jpeg
Darp edilen öğrencilerin telefonuna el konuldu, sosyal medyadan paylaşım yapıldı / Görsel: Independent Türkçe


Darp edilen öğrencilerden biri Karaman'ı terk etti

Darp edilen öğrencilerden birine Independent Türkçe ulaştı. İsmini vermek istemeyen öğrenci, psikolojisinin çok bozuk olduğu için Karaman'ı terk ederek memleketine döndüğünü ifade etti.

Vali müdahale etti

Edinilen bilgilere göre Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, saldırıdan haberdar olunca ilgili kurumlar ve temsilcileriyle toplantı yaptı ve "olayın kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Rektörden Ülkü Ocakları'na 'uyarı' ziyareti

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak da, dün (6 Nisan 2022) Karaman Ülkü Ocakları'nı ziyaret etti.

 

 

Karaman Ülkü Ocakları'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Rektör Ak'ın ziyaretine vurgu yapıldı.

Ancak ziyaretin, yaşanan olay nedeniyle uyarı amaçlı yapıldığı belirtiliyor.

Ülkü Ocakları Başkanı'ndan yanıt yok

Saldırıyla ilgili telefon ve mesajla ulaştığımız Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Başkocagil, yanıt vermedi.

Saldırı TBMM gündemine taşındı

Karaman'daki saldırı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda da gündeme geldi. Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasına, olaya değinerek "Kürt öğrenciler, Kürtçe halay çektikleri ve Kürtçe şarkı söyledikleri için ülkücü grup tarafından saldırıya uğradı, darp edildiler" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, saldırıya uğrayan öğrencilerden biriyle konuştuğunu da ifade ederek, "Bu üniversitedeki öğrenciler maalesef üniversiteden ayrılmak zorunda kaldılar, vatan haini ilan edildiler, darp edildiler ve memleketlerine döndüler. Ben memleketine dönen Diyarbakırlı bir Kürt öğrenciyle dün görüştüm. Neden döndün diye sordum? 'Vekilim, ben artık Karaman'a gidemem. Bakın, bize zorla, tehditle özür dileten Instagram mesajları paylaştırdı bu ülkücü grup. Ben artık o Karaman'a gidemem.' dedi" şeklinde konuştu. 

Gergerlioğlu ayrıca, olayın araştırılması istemiyle soru önergesi verdi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU