Avrupa'nın 32 liginin en başarılı genç oyuncuları belirlendi... Türkiye'den sadece Beşiktaşlı yıldız listede

32 Avrupa liginde 2021-22 sezonunun en başarılı 100 21 yaş altı oyuncusu belli oldu. Zirveyi Arsenal'den Bukayo Saka alırken, Türkiye'den sadece Beşiktaşlı genç yıldızın yer alması dikkat çekti

2021-22 sezonunda 21 yaş altındaki en başarılı 100 oyuncu listesine Türkiye'den Rıdvan Yılmaz 85. sıradan dahil oldu / Fotoğraf: Pixabay 

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), 32 Avrupa liginde 21 yaş altı kategorisindeki en iyi 100 oyuncuyu belirledi.

Raporda aralarında Avrupa'nın en büyük 5 ligi olarak kabul edilen Bundesliga (Almanya), Ligue 1 (Fransa), Premier Lig (Birleşik Krallık) La Liga (İspanya), Serie A'nın da (İtalya) yer aldığı 32 Avrupa ülkesinde mücadele eden 21 yaş ve altındaki oyuncuların performansları baz alındı.

Rapora göre 2021-22 sezonu başından 1 Nisan 2022'ye kadar geçen süreçte en başarılı U21 seviyesindeki oyuncu Bukayo Saka olurken Süper Lig'den Beşiktaş'ın genç yıldızının ilk 100'de yer alması dikkat çekti.

 

Bukayo Saka-Reuters.jpg
Bukayo Saka / Fotoğraf: Reuters

 

Arsenallı Bukayo Saka zirvede

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen ve 20 yaş 6 aylık olan Bukayo Saka, "Topçular"ın bu sezon ligde oynadığı müsabakaların yüzde 85,3'ünde şans buldu. 

Londra temsilcisiyle Premier Lig'de bu sezon 29 maça çıkan Saka, 9 gol, 5 asistlik katkı sundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saka'nın ardından ikincilik koltuğunda yine Birleşik Krallık'tan Mason Greenwood yer aldı.

Manchester United ile bu sezon ligde çıktığı 18 maçta 5 kez fileleri havalandıran Greenwood, 1 de asist üretti.

Kürsünün üçüncü sırası Bundesliga temsilcisi Arminia Bielefeld'in 20 yaş 8 aylık oyuncusu Patrick Wimmer'in oldu.

Winner, Bundesliga'da yüzde 63,1 oranında şans bulurken çıktığı 25 maçta 3 gol, 7 asist yaparak 10 gole direkt etki etmeyi başardı.

 

Rıdvan Yılmaz-AA.jpg
Rıdvan Yılmaz / Fotoğraf: AA

 

Rıdvan Yılmaz, listeye girmeyi başaran tek Türk futbolcu

21 yaş altı en iyi 100 oyuncu arasına Türkiye'den sadece 1 futbolcu girebildi.

Beşiktaş'ın altyapısından yetişen ve gösterdiği performansla taraftarların gönlünde yer tutan Rıdvan Yılmaz, 20 yaş 9 ay ile bu sezon takımının ligdeki maçlarının yüzde 58,3'ünde yer aldı. Yılmaz bu maçlardaki performansıyla 85. sıradan listeye dahil oldu.

2019'da Beşiktaş A takımına yükselen Rıdvan Yılmaz, bu sezon Süper Lig'de 22 kez siyah-beyazlı formayı giyerken, 3'er gol ve asist üreterek takımına katkı verdi.

 

Pablo Gavi-Reuters.jpg
Pablo Gavi / Fotoğraf: Reuters

 

İlk 100'ün en genci Gavi, 35. sırada

Henüz 17 yaş ve 6 aylık olan ve Barcelona'da forma giyen Pablo Gavi, listeye 35. sıradan girmeyi başardı ve sıralamanın en genç futbolcusu unvanını elde etti.

Bu sezon takımının La Liga'da oynadığı müsabakaların yüzde 63,1'inde forma şansı bulan Gavi, söz konusu karşılaşmalarda 2 kez fileleri havalandırırken, 5 kez de takım arkadaşlarını golle buluşturdu.

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 60 milyon euro olan Gavi'nin Katalan temsilcisiyle olan sözleşmesi, gelecek sezon haziran ayında sona eriyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU