BAE: Enerji piyasalarının Rus petrolüne ihtiyacı var

"Birisi gelip günde 10 milyon varil getirmek istemezse, Rusya'nın yerini kimsenin alabileceğini sanmıyorum"

Atlantik Konseyi Global Enerji Forumu’nda konuşan BAE Enerji Bakanı Suheyl el Mezrui enerji piyasalarının Rus petrolüne ihtiyacı olduğunu söyledi / Fotoğraf: atlanticcouncil.org

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji Bakanı Suheyl el Mezrui, Rusya-Ukrayna savaşının ardından yaptırım uygulanan Rusya'nın petrolüne alternatif aranması ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Atlantik Konseyi Global Enerji Forumu’nda konuşan BAE Enerji Bakanı Suheyl el Mezrui enerji piyasalarının Rus petrolüne ihtiyacı olduğunu ve başka hiçbir ülkenin Rusya’nın üretimini telafi edemeyeceğini belirtti.

"Rusya'nın yerini kimsenin alabileceğini sanmıyorum"

Konuşmasında petrol arayışı ile ilgili görüşlerini aktaran el Mezrui Rusya’nın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC+) önemli bir üyesi olduğunu, örgütün birlikte hareket etmesi ve politik gelişmelerden etkilenmeden amacına odaklanması gerektiğini ifade etti.

Mezrui, "Politikayı bir kenara bırakırsak, bugün bu hacme ihtiyaç var. Birisi gelip günde 10 milyon varil getirmek istemezse, Rusya'nın yerini kimsenin alabileceğini sanmıyorum. Ülkeler olarak ne yaparsak yapalım, petrol üretiminin her zaman siyasetin dışında kalması gerektiğine inanıyorum" dedi.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU