Alparsan Kuytul: Bize saldıran polislerin hepsinin bıyığından da MHP'li oldukları belliydi

Furkan Vakfı Başkanı Alpraslan Kuytul "Bu son hadisede, hepiniz gördünüz. Olayı tamamen MHP üstlendi" diye konuştu

Furkan Vakfı'nın Adana'da düzenlemek istediği yürüyüşe polisin sert müdahalesi gündem olmuştu.

Vakıf başkanı Alparslan Kuytul, Deutsche Welle'den Nevşin Mengü'ye konuştu.

"Soylu yalan söylüyor"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "tahrik, hakaret ve istismar" ifadelerini değerlendiren Kuytul şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süleyman Soylu, açık ifade edeyim, açıkça yalan söylüyor. Yıllardan beri bize boyun eğdirmek istiyorlar. Boyun eğdiremedikleri için çıldırdılar ve bunu yaptılar" diyen Kuytul, "Yoksa biz hiçbir zaman polisi provoke etmedik, hiçbir zaman tahrik etmedik. Böyle insanlar değiliz.

"Olayı tamamen MHP üstlendi"

"Devlet içinde yer alan farklı tarikatların çekişmesi var" iddialarına ise Kuytul, "Hiçbir zaman devlet içinde ya da dışında bir tarikat ya da cemaatten böyle bir saldırıyla karşılaşmadık" diye yanıt verdi.

Kuytul şöyle devam etti:

Bu son hadisede, hepiniz gördünüz. Olayı tamamen MHP üstlendi. Polislerin zaten tamamen MHP'nin kontrolünde olduğunu bilmeyen yok. Zaten bize saldıran polislerin hepsinin bıyığından da MHP'li oldukları belliydi. Özel bir ekip kurmuşlar, hepsi aynı görüşte ve çok doldurmuşlar gencecik çevik kuvvet polislerini. Bizim hakkımızda iftiralar atarak o genç polisleri oraya getirip bize saldırttılar.

Baştan beri biz bu işin içerisinde kendine devlet diyenlerin olduğunu biliyoruz ve Türkiye'de gücün kimlerin elinde olduğu da bellidir. AKP'nin de artık gücünü kaybettiği belli.

Bahçeli ne demişti?

Polisin sert müdahalesi farklı kesimlerden tepki çekerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçen salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada müdahale için "Türk polisi görevinin gereğini yapmış, Müslüman görünümlü bir avuç münafığa, sokakları karıştırmak isteyen sayıca küçük bir azınlığa Türk devletinin yaptırım gücünü göstermiştir" demişti.

Konuşmasında Bakan Soylu'ya destek veren Bahçeli şunları kaydetmişti:

Sayın Süleyman Soylu, soyismi gibi soyludur, görevini de layıkıyla yerine getirmektedir. Bütün emniyet teşkilatımızı hassaten kutluyor, özellikle Adana’da görev yapan her polisimizin tertemiz alınlarından öpüyorum. 

 

 

 

DW Türkçe, Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU