"At bi format"

İsmail Çetin Independent Türkçe için yazdı

Fotoğraf: Twitter - @huseyinbas_BTP

Pazar günü muazzam bir atmosferde, harikulade disipline olmuş bir ortamda, heyecanın zirve yaptığı, salonu tıka basa dolduran kalabalıkla yapılan coşkulu bir kongreye şahit olduk. 

Kongrenin çok farklı bir formatla ülkemizin her bölgesini motif motif dokuyan, bölgenin özünü yansıtan folklor gösterileriyle başlaması dikkatlerden kaçmadı.

Ankaralı Seymenler heybetini, Efeler ihtişamını, Karadeniz uşakları horonla görkemini ve Diyarbakırlı gençler halayla haşmetini ortaya koydu. 

Birbirinden güzel ve özel motifler olması gerektiği gibi Atatürk'ün huzurunda, bayrağımızın gölgesinde sergilenen folklor gösterileri her bölgenin farklı zenginliğini ortaya koyarak "85 Milyon biz biriz, beraberiz, kardeşiz" mesajı verildi.

'Ülkeyi de böyle yöneteceğiz' dercesine eksiksiz bir organizasyona imza atan Bağımsız Türkiye Partisi'nin halkımızdan tam not aldığı kanaatindeyim.

Gençler ve kadınların ağırlıklı olduğu salonda Genel Başkan Hüseyin Baş'ın girişiyle muazzam bir coşku ve heyecan yaşandı.

20'ye yakın siyasi partinin genel başkan yardımcısı seviyesinde temsilci göndermesi ise siyasi arenadaki gerilimi yumuşatarak düşürdü.

Kongrede İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un mesajları büyük alkış aldı.

Kongrede dikkatlerden kaçmayan ise "At bir format" sloganı oldu.

Ülkemizin ve vatandaşımızın halini gözler önüne serip düşünecek olursak; harika bir slogan olduğu bariz ortadadır.

Ülkemiz öyle çetrefilli bir hale getirildi ki, format atmaya neresinden başlayacağınızı dahi şaşırıyorsunuz. 

Tabi akla gelen ilk olgu vatandaşımızın cebi olması hasebiyle ekonomiye, özgürce yaşamamız ve herkese eşit olmasını sağlamak için adalete, dinimiz Kur'an üzre yaşamak, devlet büyüklerimize, özelliklede Atamıza camilerde dualar ettirmek için Diyanet'e, çiftçimizin umduğu değeri bulması, topraklarımızın gülmesi için tarıma, kısaca devletimiz için, 85 milyon için, virüslü yerlere işin ehli tarafından format atılması gerektiğinin altını çiziyorum.

İnsanlarımızın ötekileştirmeden, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe, cebinde para, ekonomik seviyesi yüksek, özgürlüğünü doya doya yaşaması için ülkemizi yöneten iradeye format atma zamanı geldi ve geçmektedir.

Ülkemiz için bir ve beraber olmamız için bunu yapmaktan başka da çaremiz kalmamıştır.

Bundan dolayı bu sloganı çok yerinde, manalı ve pozitif enerji yüklü buluyorum. Virüs giren her yere format atmak ülkemizi huzura, refaha ve mutluluğa kavuşturacaktır.

Bağımsız Türkiye Partisi'nin bu kongresi, ortaya koyduğu birlik beraberlik yüklü mesajları, Genel Başkan Hüseyin Baş'ın yaklaşımları ve tam zamanında ortaya koyduğu "At bir format" sloganı ile ülkemizi kuş bakışı ele aldığımızda çantamıza koymamız gereken 3 şeyden 3'ü olduğu aşikârdır.

Kongrede güven tazeleyerek yeniden genel başkan seçilen Hüseyin Baş kurmay ekibi ile beraber Anıtkabiri ziyaret ederek Atamızın huzurunda dua edip, Fatiha okuması da tarih sayfalarında yerini almıştır.

Her ferdin eşit şartlarda doğduğu gibi eşit şartlarda da yaşaması gerekir. 

Gelir dağılımındaki adaletsizlik bu eşitliği bozarak doğuştan borçlu ve alacaklı doğan sistemin değişmesi, gelir dağılımına adalet, ülkemize huzur, vatandaşlarımıza güven ve mutluğu gelmesi için sabah kalktığında umutsuz, akşam olduğunda karamsar bir vaziyetten pozitif bakarak hayat dolu bir yaşam sürmemiz için…

Şahsi menfaatlerin devlet menfaatlerinin arkasında olması için…

Lozan'daki gizli madde(!)yi kaldırarak madenlerimizi halkımızın hizmetine sunmak için…

Gençlerin önünü açmak, güvenerek, ülke yönetimini teslim etmek için…

Hayvan haklarının üst seviyede olduğu, kadın haklarının ihlal edilmediği bir ülkede herkesin kendi değerini bulması için…

Özgürlüğün zirve yaptığı, huzur içinde, mutlu ve kardeşçe yaşamak için artık "bi format atalım" diyorum.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU