Sosyete dolandırıcısı Anna Delvey, Inventing Anna'da kendisini canlandıran aktrisin hapishane ziyaretini anlattı

Gerçek hayattaki dolandırıcı bir keresinde hapishanede oyuncuyla görüşmüş

Julia Garner (solda) ve Anna Sorokin (sağda) (Netflix/AP)

Anna Delvey, popüler Netflix dizisi Inventing Anna'da onu canlandıran oyuncu Julia Garner'dan övgüyle bahsetti.

Ozark'ta da rol alan Garner, gerçek bir suça dayanan dizide New York'ta zengin Alman varis kılığına bürünmeyi başaran 20'li yaşlarındaki sosyetik dolandırıcı Anna Delvey'i (gerçek ismi Anna Sorokin) canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sorokin dolandırıcılık ve büyük çaplı hırsızlıktan mahkum edilmeden önce hem arkadaşlarından hem de büyük bankalardan yüz binlerce dolar çalmıştı.

2019'daki duruşmasında otel, banka ve diğer kurumları 200 bin doların üzerinde dolandırmaktan suçlu bulunmuştu. Yanlış beyanatlar vererek tanıştığı iş arkadaşları ve dostlarını da daha büyük meblağlarda dolandırmıştı.

2019'da hüküm giyen Sorokin, Şubat 2021'de tahliye edilmişti. Serbest bırakılmasından kısa süre sonra ABD'nin Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) vize şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle onu gözaltına alınmıştı. Hâlâ ICE'de gözaltında tutulan Sorokin, Almanya'ya sınırdışı edilmekle karşı karşıya.

Forbidden Fruits podcast'inin son bölümüne katılan Sorokin, Garner için, "Çok hoş biriydi. Beni görmeye geldi... ve o çok tatlı bir kız" diyor.

Sorokin, Garner'la sadece bir kez görüştüğünü ve oyuncudan Amerikan, Alman ve Rus karışımı aksanını denemesini rica ettiğini söylüyor.

Anna Sorokin, "Bu kendinizi duyuş şekliniz yüzünden çok garip oluyor, hani TV'de kendinizi duyunca sesinizin tamamen farklı gelmesi gibi" diye devam ediyor. Podcast'in sunucularından Julia Fox ise Garner'ın Sorokin'in aksanını taklit edişine 10 üzerinden 6 vererek ekliyor:

O biraz fazlaya kaçmış. Sizin aksanınız biraz daha güç algılanıyor. Garner gerçekten de aksana gömülmüş.
 

newFile-2.jpg
Inventing Anna'da Julia Garner (Netflix)


Sorokin ise Garner'ı savunuyor:

Benim 2015, 2016, 2017'deki halimi canlandırıyordu. Yani şimdi son 4 yılımı sadece ABD'de geçirdim. Etrafım Amerikalılarla çevriliydi, o yüzden belki de aksanım farklıydı.

Sorokin şubatta yazarak diziye dair duygularından bahsettiği açık mektuptaysa şöyle demişti:

Araya birilerini sokup bunun olmasını sağlasaydım bile, bu suçlu-deli-hastanesi ortamındayken kendimin kurgusal versiyonunu izlemek bana hiç çekici gelmiyor.

Inventing Anna yayımlanana kadar hayatıma devam etmiş olacağımı ummuştum. Dizinin bir tür sonuç olarak neticelenen uzun bir bölümün özeti ve kapanışı gibi olacağını hayal etmiştim.

Sorokin devamla, "Yaklaşık 4 yıllık yapım, saatler süren telefon görüşmeleri ve ziyaretlerin ardından bu dizi benim hikayemi temel alarak bunu bir gazetecinin gözünden anlatıyor" yazmıştı.

Tüm araştırmaları ve onlara verilen malzemeleri nasıl yorumladıklarını merak etsem de sonradan akla geldiğimi, satır aralarında kaybolan bir başka korkunç ıslahevinde hücreye kapatılmış olmanın kasvetli ironisini, tarihin tekerrür ettiğini hissetmekten kendimi alamıyorum.

Garner ise Sorokin'in yorumlarına cevaben şunları söylemişti:

Diziyi izlemeyi isteyip istememesi bakımından Anna ne yaparsa saygı duyuyorum.

Bu onun seçimi ve hiç sorun değil. Diziyi izlemek zorunda değil.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU