Kanye West, Pete Davidson'ı diri diri gömdüğü videosuna gelen tepkilere yanıt verdi

West, "Sanat, ifade özgürlüğü kapsamında korunuyor" dedi

Kanye West, Pete Davidson'a müzik videosunda yer vermesinin yanı sıra daha önce dövmekle de tehdit etmişti (Instagram/kanyewest)

Amerikalı ünlü rapçi Kanye West, Eazy adlı müzik videosu nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. 

Müzik videosunda West'in boşanma sürecinde olduğu eşi Kim Kardashian'ın yeni sevgilisi Pete Davidson'ın kilden yapılmış kuklası kaçırılıp diri diri gömülüyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saturday Night Live programının yıldızı Davidson, Kim Kardashian'ın katıldığı bölümde onunla özel bir skeç hazırlamıştı. Skeçte ikili birbirlerini öpmüştü. Kardashian ve Davidson daha sonra birlikte sık sık poz vermiş ve en sonunda birlikte olduklarını açıklamıştı. 

Eazy adlı parçada tepki çeken görüntülerin yanı sıra, "Tanrı beni kazadan kurtardı/ Sırf Pete Davidson'ın k**ını tekmeleyebileyim diye" ifadeleri yer alıyor. 

Instagram'da paylaştığı son gönderide, West kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veriyor gibi görünüyordu. Söz konusu videodaki yanan kilise görselini paylaşan rapçi, "Sanat terapidir tıpkı bu görüntü gibi" dedi. West ayrıca şunları ekledi:

Sanat, ifade özgürlüğü kapsamında korunuyor. Sanat dünyaya ilham verir ve onu basitleştirir.

Adını yakın zamanda Ye olarak değiştiren 44 yaşındaki rapçi, "Sanatımla ilgili aksi yöndeki tüm iddialar asılsız ve kötü niyetlidir" dedi. 

 

 

Müzik videosuyla ilgili olarak Pete Davidson'a yakın bir kaynaksa 28 yaşındaki komedyenin düşüncelerini şöyle aktarmıştı:

Kanye'nin müzik videosuna kendisinin çizgi film versiyonunu eklemesini histerik buluyor. Bunlardan ötürü neredeyse gururu okşanmış hissediyor çünkü bunlar ona çok gülünç geliyor.

 

 

Müzik videosunun yayımlanmasının ardından The Suicide Squad: İntihar Timi'nin yönetmeni (The Suicide Squad) James Gunn, Twitter'da yaptığı paylaşımda şunları söylemişti:

Kayda geçsin diye söylüyorum Pete Davidson tanıdığım en iyi, en tatlı kişilerden biri. Gerçekten cömert, şefkatli ve eğlenceli bir ruha sahip, etrafındaki herkese saygıyla davranır.

Boşanma süreci devam ederken geçen hafta Kardashian'a mahkeme tarafından bekar statüsü verildi. Bu da sürecin yakın zamanda sonuçlanacağı anlamına geliyor. 

 

Independent Türkçe, NME, Daily Mail, Page Six

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU