DSÖ'den uyarı: Afrika kıtası obezite tehlikesi ile karşı karşıya

DSÖ Afrika Bölge Direktörü Moeti, "Afrika giderek artan obezite ve kilo alma sorunu ile karşı karşıya" dedi

Fotoğraf: Reuters

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika kıtasının obezite tehlikesi ile karşı karşıya olduğu uyarısı yaptı.

DSÖ Afrika Bölge Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, basın açıklamasında, kıta genelinde obezitenin arttığına dikkati çekti.

Moeti, önlem alınmaması halinde 2023'te her 10 çocuk ya da gençten birinin ve her 5 yetişkinden birinin obez olacağını öngördüklerini ifade ederek, "Afrika giderek artan obezite ve kilo alma sorunu ile karşı karşıya" dedi.

Mevcut durumu "saatli bomba"ya benzeten Moeti, sağlık sorunlarının önlenebilir ve iyileştirilebilir olduğunu belirterek, önlem alınmazsa çocuklar dahil milyonlarca Afrikalının yaşamının tehlike altında olduğunu kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kıtlığın en hızlı yayıldığı kıta: Afrika

DSÖ, Afrika kıtasındaki obezite tehlikesine dikkat çekerken, Birleşmiş Milletler (BM) daha önce yayımladığı raporlarda kıtlığın en çok yayıldığı kıta olarak Afrika'yı işaret etmişti.

2020'de yayımlanan "Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenmenin Durumu" raporuna göre, açlık çeken kesime en çok Asya’da rastlanıyor. Açlık tehlikesinin "en hızlı yayıldığı" kıta ise Afrika.

Asya 381 milyon kişiyle yetersiz beslenmenin en sık görüldüğü kıta olurken, onu 250 milyonla Afrika takip ediyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) da geçen ay yaptığı açıklamada, Eritre, Cibuti, Somali ve Etiyopya ülkelerinin yer aldığı Afrika Boynuzu'nda yaklaşık 13 milyon kişinin şiddetli açlıkla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU