Tüm platformları boykot eden Kanye West 2,2 milyon dolar kazandı

Ünlü rapçi yeni albümü Donda 2'nin yalnızca Stem Player'da yayımlanacağını açıklamıştı

Kanye West'in yeni albümü Donda 2'nin 22 Şubat'ta yayımlanması planlanıyor (Reuters)

ABD'li ünlü rapçi Kanye West yeni albümünü sadece kendi geliştirdiği Stem Player adlı cihazda yayımlayacağını duyurmasından 24 saat sonra 2,2 milyon dolar kazandı. 8 bin adet Stem Player satıldığını duyuran West hayranlarına teşekkür etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aşk hayatıyla sık sık gündeme gelen rapçi Stem Player'ı ilk olarak Ağustos 2021'de yayımladığı albümü Donda'yla piyasaya sürmüştü.

Cihaz kullanıcıların ayarları değiştirerek albümdeki şarkıları bambaşka şekillerde düzenlemesine olanak tanıyor. Bu da dijital yayın platformlarında halihazırda olmayan bir müzik deneyimi sunuyor. 

Adını Ekim 2021'de Ye olarak değiştiren rapçi 19 Şubat'ta Instagram hesabından Stem Player satışlarına yönelik verileri paylaştı. 

Takipçilerine teşekkür eden West, "Tanrı iyidir, bu yolculuğa çıktığınız için teşekkürler çocuklar" dedi.

Apple Music, Spotify, YouTube gibi tüm platformları boykot eden West, "Müziği bu baskıcı sistemden kurtarma zamanı geldi. Kontrolü ele alma ve kendi sistemimizi inşa etme zamanı" demişti.

 

 

Rap yıldızı, müzik platformlarının ciddi düzeyde kesinti yaptığını ve müzisyenlerin sektörün kazandığı meblağın sadece yüzde 12'sini aldığını söylemişti. 

Bir Stem Player'ın piyasa değeri 200 dolar. 

 

Independent Türkçe, NME, The New York Post

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU