Veganlar et yiyenlere kıyasla "açık ilişkilere daha çok ilgi duyuyor"

"Kendinden emin ve gelenekten daha uzak yiyecek tercihleri nedeniyle, yine normlardan farklılaşan ilişkileri göz önünde bulundurmak için gereken büyük güven duygusuna sahip olmaları daha olası"

(Pixabay)

Yeni ankete göre et yiyenlere kıyasla veganlar açık ilişkilere çok daha fazla ilgi duyuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vegan ve vejetaryenler için flört uygulaması Veggly'nin kullanıcı verilerinin analizine göre genel nüfusun sadece yüzde 20'sine kıyasla vegan ve vejetaryenlerin neredeyse yüzde 34'ü açık ilişkilere sıcak bakıyor.

Bulgular, flört uygulamasını kullananların 4'te üçünün (yüzde 73,4) uzun vadeli ve tek eşli ilişkilere ilgi duyduğunu da gösteriyor.

Kullanıcıların yarısından fazlası (yüzde 56) "tek seferlik randevulara" sıcak bakarken üçte birinden fazlası (yüzde 33,8) açık ilişkilere ilgi gösteriyor. Kullanıcıların yine yarısından biraz fazlası da (yüzde 57,2) yeni arkadaşlar edinmek istiyor. 

Davranış psikoloğu ve ilişki koçu Jo Hemmings verileri "çok etkileyici" diye nitelendirdi.

"Özellikle veganlar halihazırda et yememe konusunda etik bir karar almış bulunuyor ve eşleştikleri kişilerle tanışırken bu artık temel değerlerinden biri oluyor" dedi. 

Kendinden emin ve gelenekten daha uzak yiyecek tercihleri nedeniyle, yine 'normlardan' farklılaşan ilişkileri göz önünde bulundurmak için gereken büyük güven duygusuna sahip olmaları daha olası.

Halihazırda geleneksel beslenme normlarından koptuklarına göre, neden ilişki normlarından da kopmasınlar?

Normları bozan bu güven başka ilişki alanlarına da taşınabilir ve yatak odasında deney yapma veya geleneksel ilişki yapılarına uymayan başka ilişki çeşitleri deneme olasılığının artmasıyla sonuçlanabilir.

Tek eşli olmayan ilişkilere açık kişilerin sayısı artıyor gibi görünüyor.

Journal of Sex Research adlı bilimsel dergideki araştırma, Google'da açık ilişkilerle ilgili ifadelerin aramalarının son 10 yılda istikrarlı bir şekilde arttığını ortaya koydu.

Aynı araştırma ekibinin yaptığı daha sonraki bir araştırmaysa hayatının bir noktasında tek eşli olmayan ilişkiler yaşayan Amerikalıların oranının beşte biri aştığını tespit etti. 

Fakat araştırmacıların kesin sayıları tespit etmesi zor. 

Fatherly'e konuşan cinsellik eğitmeni Charlie Glickman, "Çok eşliliğin ne kadar yaygın olduğunu bilmenin kesin bir yolu yok" dedi. 

Bu, bir yandan terimin yeterince kişinin bildiği iyi bir tanımının olmamasından kaynaklanıyor, bu yüzden de araştırma zorlaşıyor.

Ayrıca, normların dışında olmadığında bile insanları cinsel hayatları konusunda dürüst olmaya ikna etmek zor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU