Kadınları dolandıran "Tinder Avcısı" çöpçatanlık uygulamasından kovuldu

Zengin bir iş insanının oğlu gibi davranan İsrailli Şimon Hayut, kendisini konu alan Netflix belgeseliyle dünya çapında ün kazandı

Şimon Hayut'un çoğu kadın onlarca kurbanı dolandırarak 10 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor (Şimon Hayut)

Tinder'da eşleştiği kadınları dolandırarak Netflix belgeseline konu olan Şimon Hayut, flört uygulamasından yasaklandı.

Tinder, Simon Leviev adıyla da bilinen İsrailli dolandırıcının profillerinin platformdan kaldırıldığını 4 Şubat'ta duyurdu.

2 Şubat'ta yayımlanmaya başlayan Tinder Avcısı (The Tinder Swindler) adlı belgesel, kendisini Özbekistan asıllı İsrailli "elmas kralı" Lev Leviev'in oğlu olarak tanıtan Hayut'u konu ediniyor.
 


The Washington Post'un aktardığına göre Hayut, 2011'de İsrail'de hırsızlık, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamalarından aranırken kaçtı. 2015'te Finlandiya'ya yerleşen Hayut, burada da üç kadını dolandırdığı gerekçesiyle iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cezayı çektikten sonra 2017'de hakkındaki suçlamalar sebebiyle İsrail'e iade edilen Hayut, memleketinden bir kez daha firar etti. Netflix belgeseli de Hayut'un buradan sonraki dolandırıcılıklarını ele alıyor.

Tinder profilinde kendisini şık giyimli bir iş insanı gibi tanıtan dolandırıcı, "düşmanlarının" kendisini tehdit ettiğini öne sürerek kadınlardan para göndermelerini istiyordu.

Interpol, İsrail polisi ve kurbanlardan Ayleen Charlotte'ın sayesinde Yunanistan'da Temmuz 2019'da yakalanarak İsrail'e iade edilen Hayut, 15 ay hapis cezası alsa da 5 ay sonra serbest kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Charlotte, görüştükleri 14 ay boyunca yaklaşık 140 bin dolar borç verdiğini söyledi.

Belgesele göre Hayut şu an dışarıda ancak nerede olduğu bilinmiyor. Ayrıca yapımda dolandırıcının Tinder'da hâlâ aktif olduğu açıklanıyor.

Öte yandan Tinder, "Simon Leviev'in bilinen takma adlarının hiçbiriyle Tinder'da aktif olmadığını" bildirdi.

Belgeselin ardından Hayut, olayı kendi penceresinden açıklamaya hazırlandığını Instagram'da 4 Şubat'ta yaptığı paylaşımda duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, The Washington Post, Variety

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU