Yüzlerce eski Playboy çalışanı ve mankeni, Hugh Hefner'a açık mektupla destek verdi

Açık mektup, suiistimal iddialarına detaylı yer veren Secrets of Playboy'a cevaben yayımlandı

(Reuters)

Hayatını kaybeden Playboy'un kurucusu ve diğer isimlere yönelik suiistimal iddialarını masaya yatıran bir belgesel sonrası, yüzlerce eski Playboy çalışanı ve Playboy güzelinin açık bir mektupla Hugh Hefner'i savunduğu bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

People dergisine göre mektubu, A&E'nin devam eden Playboy'un Sırları (Secrets of Playboy) adlı belgesel dizisine yanıt vermeyi tercih eden "yüzlerce eski Playboy Tavşanı, Playboy güzelleri, eski kız arkadaşlar ve çalışanlar" imzalamış. Haftalık yayımlanan ve son bölümünün 21 Mart'ta gösterilmesi planlanan 10 saatlik belgesel, Hefner'in mirasını ve Playboy'un kurucusu olarak oluşturduğu kültürü yeniden inceliyor.

People'a göre mektupta, "İmzalarımızı Hugh M. Hefner'e destek için atıyoruz. Hef hakkında tüm bildiklerimize göre o asil bir karaktere sahip, fevkalade nazik ve kendini özgür düşünceye adamış biriydi" dendi.

Her şeyin ötesinde dürüst bir hayat yaşamaya bağlılık sergiledi. Hugh Hefner'ın Playboy'unda ve iştiraklerinde geçirdiğimiz zaman hepimizin hâlâ çok sevdiği bir dönem. A&E'nin dizisindeki asılsız iddialar üzerine Hugh Hefner'ın karakterini teyit için bu mektubu gururla imzalıyorum.

A&E'den bir sözcü The Independent'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Playboy'un Sırları'nda paylaşılan hikayeler, belgesel katılımcılarının kişisel deneyimleri. Bazıları için duyması ne kadar zor olsa da bunlar anlatılmayı hak ediyor.

"Bir mektuptaki imzalar veya Hefner ya da Playboy kültürüyle farklı bir deneyim, kendi gerçeklerini dizide paylaşmak için öne çıkan kişilerin deneyimlerini geçersiz kılmaz. Bu hikayeleri gün ışığına çıkarmayı sürdürmek için sabırsızlanıyoruz.

Belgeselin yayımlanması öncesinde dergi ve ilgili mülklerin arkasındaki şirket olan PLBY Grubu, mevcut Playboy dergisini 2017'de 91 yaşında ölen Hefner'den ayrı tutmayı amaçlayan açık bir mektup yayımlamıştı.

Mektupta, "Her şeyden önce şunu söylemek istiyoruz: Kadınlara ve hikayelerine güveniyor ve bunları onaylıyoruz. Deneyimlerini paylaşmak için öne çıkan bireyleri güçlü bir şekilde destekliyoruz. Özünde seks pozitif bir marka olarak emniyetin, güvenliğin ve hesap verilebilirliğin çok önemli olduğuna inanıyor ve aksini affedilmez buluyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Bildiğiniz gibi Hefner ailesinin artık Playboy'la bir ilişiği bulunmuyor. Bugünün Playboy'u, Hugh Hefner'in Playboy'u değil.

Mektubun devamında şu ifadelere de yer verilmişti:

Lütfen tam şu an yapabileceğimiz en önemli şeyi yapmak için bize katılın: Dinleyin. Bu kadınlar hikayelerini paylaşırken dinlememiz, her türlü taciz ve ayrımcılıkla mücadele etmemiz, iyileşmeyi ve eğitimi desteklememiz, yıpranmış ve cinsiyetçi güzellik kavramlarını yeniden tanımlamamız ve toplumsal cinsiyet, cinsellik, ırk, yaş, yetenek ve bölge ayrıt etmeksizin kapsayıcılığı savunmamız hayati önem taşıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU