Mark Zuckerberg: Messenger sohbetlerinizin ekran görüntüsünü almayın

Mesajlaşma hizmetindeki değişiklikler, kullanıcı güvenliğini ve gizliliğini artırma vaatlerinin ardından geldi

Facebook, hizmetleri yeni bir isim altında toplayarak Meta adıyla yeniden markalaşmıştı (AP)

Mark Zuckerberg, sohbetlerinin ekran görüntüsünü alan Facebook Messenger kullanıcılarına bir hatırlatma ve açıkça bir uyarı yayımladı.

Facebook'un kurucusu ve ana şirket Meta'nın CEO'sunun cuma günkü paylaşımına göre, Messenger'a yönelik yeni bir güncelleme sayesinde sohbetlerin görüntüsü bir başkası tarafından kaydedildiğinde kullanıcılar bilgilendirilecek.

Zuckerberg, eşi Priscilla Chan'la yaptığı konuşmanın ekran görüntüsüyle birlikte, "Uçtan uca şifreli Messenger sohbetlerine dair yeni güncelleme sayesinde biri, kendi kendine kaybolan mesajın ekran görüntüsünü aldığında size bildirim gelecek" dedi.

CEO, "Ayrıca şifreli sohbetlere GIF'ler, çıkartmalar ve tepkiler de ekliyoruz" diye devam etti.

Duyuru, yaygın kullanılan Facebook Messenger platformunda, kullanıcıların mesajlarını kendi kendine yok olacak biçimde ayarlamasına imkan tanıyan bir güncellemeyi takip ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

USA Today'in aktardığına göre, özellik şimdilik ABD'de kullanıma sunuldu ve önümüzdeki haftalarda Avrupa'daki Facebook kullanıcılarına açılması bekleniyor.

Rakip mesajlaşma platformları halihazırda kullanıcı mesajlarının kendi kendine kaybolması seçenekler sunuyor ve konuşmanın ekran görüntüsü alındığında bildirim gönderiyor.

Bunlar arasında Snapchat yer alırken, Facebook'un yeni tanıttığı bir diğer özellik olan uçtan uca şifreleme WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarında da kullanılıyor.

Facebook'un bu hamlesinin güvenlikle ilgili endişelere ve çevrimiçi emniyet ve ifade özgürlüğü haklarına dair daha geniş kapsamlı tartışmalara yanıt niteliği taşıdığı öne sürülüyor.

Bir Facebook kullanıcısı, Zuckerberg'in gönderisine yanıt olarak, "Beğenmeme butonunu ne zaman ekliyorsunuz? Cevaplara ihtiyacımız var..." diye yazdı.

Facebook Messenger güncellemesine şüpheyle yaklaştığı görülen bir diğeriyse, "Belki açları nasıl doyuracağını bulabilir ya da daha iyisi, bu platformların yol açtığı akıl sağlığı hastalıklarını tedavi edebilir veya belki de evsizleri barındırabilir" dedi.

Bunlardan herhangi birini yapabiliyor mu?

Güncellemeler, Meta'nın sahibi olduğu Instagram'da da uygulanacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU