Ford, Avrupa'daki çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkaracak

ABD’li otomotiv devi Ford geçen yıl başlattığı yeniden yapılandırma programı kapsamında Avrupa’da yaklaşık 12 bin çalışanıyla yolları ayırmaya hazırlanıyor

Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en büyük beş otomobil üreticisi arasında yer alan Ford, Avrupa’daki işgücünün yüzde 20’sinin işine son verecek. Bu, yaklaşık 12 bin kişi anlamına geliyor. 

Ocak ayında Avrupa’daki faaliyetlerini yeniden yapılandıracağını açıklayan Ford, 2020’ye kadar Avrupa’daki 24 üretim merkezini 18’e düşürecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bloomberg News, Ford’un perşembe günü yaptığı açıklamada işten çıkarmalarda en fazla Almanya, İngiltere ve Rusya’da zorlanılacağını duyurduğuna yer verdi. 

Şirket, mayıs ayında yaptığı açıklamada da dünya çapındaki çalışanlarından 7 biniyle yolları ayıracağını duyurmuştu. 

Avrupa ve Asya’daki elektrikli otomobil talebinin artması, buna paralel olarak ABD’li otomotiv devinin otonom araçlara yaptığı maliyetlerin de yükselmesiyle Ford, geçen yıl 11 milyar dolarlık bir yeniden yapılandırma sürecine girmişti. 

Birçok otomotiv markası gibi 2018 hedeflerini tutturamayan Ford geçen yılın üçüncü çeyreğinde 245 milyon dolarlık zarar açıklamıştı. Bu miktar, bir yıl önce 192 milyon dolardı. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU