Erdoğan'dan İsrail Cumhurbaşkanı'na taziye telefonu

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan görüşmede, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'a annesi Aura Herzog'un vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi / Kolaj: Independent Türkçe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'a, annesi Aura Herzog'un vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.

97 yaşında hayatını kaybetmişti

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog'un annesi ve İsrail'in altıncı devlet başkanı Haim Herzog'un eşi Aura Herzog, pazar gecesi 97 yaşında hayayını kaybetmişti.

Askeri istihbaratta görev yaptı

Aura Herzog Mısır'da doğdu. 1946'da İsrail topraklarına göç etmeden önce Güney Afrika'da matematik ve fizik okudu. Herzog, yıllar boyunca çeşitli kamu görevlerinde bulundu ve askeri istihbaratta görev yaptı. Aura, 1968'de kâr amacı gütmeyen bir çevre grubu olan Güzel İsrail Konseyi'ni kurdu ve 40 yıl boyunca yönetti. Aura'nın eşi Haim Herzog 1983'ten 1993'e kadar İsrail'in altıncı devlet başkanı olarak görev yaptı. Aura bu süre zarfında toplumsal çalışmalarına devam etti. Çiftin dört çocuğu oldu. Biri İsrail’in şu anki devlet başkanı Isaac, diğeri ise İsrail'in yeni ABD büyükelçisi Michael.

 

AA, Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU