Bangladeşli “ağaç adam” ellerinin kesilmesini istiyor

“Acıya daha fazla dayanamıyorum. Geceleri uyuyamıyorum. En azından biraz rahatlayabilmek için doktorlardan ellerimi kesmesini istedim”

Bajandar'ın vücudundaki yumrular geçirdiği ameliyatlara rağmen yayılmaya devam ediyor / Fotoğraf: AFP

Vücudundaki ağaç kabuğu benzeri yumrular sebebiyle "Ağaç Adam" olarak bilinen Bangladeşli baba duyduğu acının son bulması için ellerinin kesilmesini istediğini söyledi.

Abul Bajandar, nadir görülen genetik bir rahatsızlık sonucu oluşan bu yumruları ameliyatla aldırmak için 2016'dan bu yana 25 operasyon geçirdi.

28 yaşındaki adam ameliyatlara rağmen yumruların büyüyüp yayılmaya devam ettiğini dile getirdi.

 

banglades.jpg
Epidermodisplazya verrüsiformis hastalığına sahip kişilerin cilt kanserine yakalanma ihtimali da yüksek / Fotoğraf: AFP

 

AFP’ye konuşan ağaç adam, “Acıya daha fazla dayanamıyorum. Geceleri uyuyamıyorum. En azından biraz rahatlayabilmek için doktorların ellerimi kesmesini istedim” dedi.

Bir çocuğu olan Bajandar, çok az kişide görülen epidermodisplazya verrüsiformis hastalığından muzdarip.

Uzuvlarda yumruların oluşmasına neden olan bu hastalığın bağışıklık sisteminin zayıf olması sonucu daha da şiddetlendiği düşünülüyor. Bu hastalığa sahip kişilerin cilt kanserine yakalanma ihtimali de bir hayli yüksek.

Bajandar'ı tedavi eden doktorlar hastalığı yendiğini düşünmüştü. Ancak geçen yıl mayısta Bajandar'ın durumu tekrar kötüye gitmeye başladı ve yumrular hızlı bir şekilde eskisinden daha büyük hale geldi.

Bajandar daha iyi bir tedavi için yurt dışına gitmek istediğini ancak masrafları karşılayacak parasının olmadığını ifade etti.

 

 

Bajandar'ın tedavi edildiği Dakka Tıp Fakültesi Hastanesi baş plastik cerrahı Samanta Lal Sen, 7 doktordan oluşan kurulun bu hafta vakayı tartışmak için bir araya geleceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı hastalıktan muzdarip Bangladeşli genç bir kız 2017'de bu hastanede tedavi edilmişti.

Doktorlar, Sahana Khatun’un ameliyatının başarılı olduğunu düşünmüştü ancak 10 yaşındaki kızın babası yumruların daha da çoğaldığını söylemiş ve tedaviyi yarıda bırakarak kızıyla birlikte köyüne dönmüştü. 

ABD’li doktorlar hastalığın en bilinen vakası olan Endonezyalı Dede Koswara’nın vücudundan ameliyatla 6 kg yumru almış, Koswara henüz 42 yaşındayken komplikasyonlar sonucu hayatını kaybetmişti.    

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU