Oscar ödüllü oyuncu Matthew McConaughey İstanbul'a geldi

Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen 49 yaşındaki McConaughey ve ailesine, seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç eşlik etti. Tonguç, ABD'li oyuncunun İstanbul dışındaki yerleri de görmek istediğini belirtti

Matthew McConaughey ve Saffet Emre Tonguç / Fotoğraf: Instagram @saffetemretonguc

2013 ABD yapımı Dallas Buyers Club (Sınırsızlar Kulübü) filmindeki performansıyla “En İyi Erkek Oyuncu” dalında Oscar ödülünün sahibi olan Matthew McConaughey ailesiyle İstanbul'da tatil yaptı.

McConaughey'e İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezdiren seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç ABD'li oyuncunun İstanbul Boğazı'ndan çok etkilendiğini belirtti. 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tonguç, Matthew McConaughey'in Bodrum, Kapadokya ve Efes’i de mutlaka görmek istediğini söyledi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merhaba! Yanımda gördüğünüz oyuncuyu hemen tanıyanlar olmuştur; tanımayanlar için de ben söyleyeyim: Matthew McConaughey. Birçok Hollywood filminde ve yabancı dizide oynadı. Oscar başta olmak üzere çok sayıda ödül aldı. Her zaman keyifle takip ettiğim aktörler arasındaydı, ona İstanbul’u tanıtmak ve anlatmak bana kısmet oldu. Daha önce pek çok Hollywood yıldızı için olduğu gibi… Eşi, çocukları ve annesi ile birlikte geldi İstanbul’a; az vakitte çok yer gezdik. Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’ndan alışveriş yaptılar. En etkilendiği yer Boğaz oldu. Son akşam da Ortaköy @ruby_istanbul daki bir yemekle seyahatlerini noktaladılar. Kaydırınca göreceğiniz videonun nereden çıktığını da söyleyeyim. “Saffet” ismini söylemekte zorlanınca ona şöyle bir tanımlama yapmıştım; “suffering fat man” yani “acı çeken şişman adam” der gibi düşün ama suffering’den “saf” fat men’den sadece fat’i al demiştim. Okunuş itibariyle Saffet’e yakın olduğu için esprili bir öğretme yolu seçmek istedim. O da ayrıldıktan sonra bu videoyu kaydedip yollamış bana. Bir de “Aynı zamanda bilgesin!” diye eklemiş. Diğer video ise turda yunusları gördüğümüz andan. En güzel kısmı ne biliyor musunuz? Hayran olduğum bu şehrin güzelliğini anlatabilmiş ve ona İstanbul’u en keyifli halleriyle, tüm zenginliğiyle gösterebilmiş olmam. Zaten mutlaka tekrar geleceğim dedi; sadece İstanbul’u değil Bodrum, Kapadokya ve Efes’i de mutlaka görmek istiyor. 

Saffet Emre Tonguc (@saffetemretonguc)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU