Pakistan ve Hindistan'dan tüyler ürperten 10 suç hikayesi

Yüzlerce kişinin katıldığı linç, kobrayla eşini öldüren adam ve dahası

Hindistan ve Pakistan dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında (Unsplash)

Hamile ablasının kafasını kesen gençten, 400 erkeğin bir kadını taciz etmesine 2021'de Pakistan ve Hindistan'dan geçilen suç haberleri okurları şaşkına çevirdi.

Birbiriyle pek iyi geçinemeyen bu iki ülkeden geçen yıl yaşanan en ürkütücü 10 olayı derledik:

Eski diplomatın kızı katledildi

Nur Mukadam, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da 20 Temmuz'da başı kesilmiş şekilde bulundu. 27 yaşındaki Mukadam, Pakistan'ın eski Güney Kore Büyükelçisi Şaykat Mukadam'ın çocuğuydu.

Polis ekipleri, ülkenin en zengin iş insanlarından birinin oğlu olan Zahir Cafer'in cinayeti işlediğini düşündüğünü bildirdi.

Ekimdeyse Cafer'in yanı sıra ebeveynleri dahil 12 kişi cinayete karışmakla suçlandı. Cafer geçen ay, cinayet sırasında cinnet geçirdiğini iddia etti. Öte yandan polis ekiplerinin hazırladığı rapor, olay sırasında zanlının aklının yerine olduğuna işaret ediyor.

Hamile ablasının kafasını kesti

Hindistan'ın Vaijapur kentinde yaşayan Kirti Avinaş Thore'nin ailesi, 19 yaşındaki kadını 5 Aralık'ta ziyaret etti. Thore, ailesinin izin vermemesi sebebiyle haziranda evden kaçarak üniversiteden tanıdığı birisiyle evlenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki aylık hamile olan Thore mutfağa geçip annesi ve erkek kardeşine çay yapmaya başladı.

17 yaşındaki Sanjay Mote ablasının peşinden mutfağa gidip kafasını kesti. Thore'nin annesi Shobha Mote'yse bu sırada genç kadının bacaklarını tutup hareket etmesini engelledi.

Görgü tanıkları, ikilinin kesik başla selfie çektikten sonra mahallede dolaştığını öne sürdü. Anne ve oğlu tutuklanırken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Evlenemeyince zehir içtiler

Pakistan'ın Faysalabad kentinde Mukaddes ve Adnan adlı iki genç, aileleri evlenmelerine izin vermeyince zehir içti.

Yapılan soruşturma sonucunda ikilinin, Mukaddes'in ailesinin kızlarını başka birisine vermek için bir aileyle anlaşınca bu kararı aldığı ortaya çıktı. Mukaddes'in evleneceği gün zehir içen gençler kurtarılamadı.

Pakistan'da 400 erkek bir kadını taciz etti

Pakistan'da Bağımsızlık Günü kutlamalarında yaklaşık 400 erkek bir kadını taciz etti.

14 Ağustos Cumartesi günü Lahor bölgesindeki Büyük İkbal Parkı'nda düzenlenen kutlamalarda kimliği açıklanmayan bir kadın, TikTok'ta yayımlamak için alandan görüntüler çekiyordu.
 


Bu sırada çok sayıda erkek, kadını köşeye sıkıştırarak kendisine fiziksel saldırıda bulundu.

Olayla ilgili mahkeme devam ediyor.

Kobrayla eşini öldürdü

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde bir adam, zehirli bir kobra kullanarak 25 yaşındaki eşini öldürmekten suçlu bulundu.

Sooraj Kumar'ın eşi Uthra Kumar, 7 Mayıs 2020'de kendi evinde ölü bulundu. İlk raporlarda ölüm nedeninin yılan ısırığı olduğu tespit edildi. Kumar, bir yılanın açık pencereden girip eşini soktuğunu öne sürdü.

Uthra'nın ailesi bu açıklamaya inanmayınca suç şüphesiyle polise şikayette bulundu. Zira Uthra ayrıca evde Mart 2020'de bir engerek tarafından ısırılmıştı.

Tutuklanmasının ardından sanık temmuzda suçunu itiraf etti ve Uthra'yı uyku haplarıyla sakinleştirdiğini ve ona saldırması için bir kobrayı serbest bıraktığını söyledi.

Eşinden intikam almak için çocuğunu öldürdü

Hindistan'ın Gucerat eyaletinde oğlunu köprüden atan Said Şeyh 3 Kasım'da tutuklandı.

Zakir Şeyh adlı çocuğun düşmesinin ardından yardım isteyen Şeyh, ilk başta 12 yaşındaki oğlunun selfie çekerken köprüden düştüğünü öne sürdü.
 


Polisin yaptığı soruşturma, Şeyh'in kendisinden ayrı yaşayan eşi Hina'dan intikam almak için çocuğunu köprüden attığını ortaya çıkardı.

Annesini öldürüp organlarını pişiren adam

Hindistan'ın Kolhapur kentinde annesini öldürüp yemek için organlarını pişiren Sunil Rama Kuçkoravi, temmuzda görülen duruşmada idama mahkum edildi.

Kuçkoravi, Ağustos 2017'de yaşanan olayda annesini katletmiş ve kalbini bir tabağa koymuştu. Talihsiz kadının kaburgasının bir bölümünün yağ, tuz ve acı biber içeren bir şişeye yerleştirildiği görülmüştü.

Polis ekipleri daha sonra kadının para için öldürüldüğünü tespit etmişti.

Kendisine inanılmayan bir genç, tacizi kaydetti

Pakistan'ın Lahor kentinde Azizur Rehman adlı müftü, bir medresedeki öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla haziranda yakalandı.

Adı açıklanmayan erkek öğrenci, medresede görev yapan Rehman'ın kendisini taciz ettiğini iddia etse de kimseyi inandıramadı.
 

Azizur Rehman
Önce olayı inkar eden Rehman daha sonra iddiaları doğruladı (DawnNewsTV​​​​​​​)


Öğrenci daha sonra Rehman, kendisini taciz ederken video kaydetti. Rehman bunun ardından tutuklandı.

Videoyu yaymaması için öğrenciyi tehdit eden Rehman'ın iki oğlu da hapse atıldı.

Kovid-19 aşısı olmaya gitti, kısırlaştırıldı

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde sağır ve dilsiz bir adam Kovid-19 aşısı yaptırmak için bir hastaneye gitti. Ancak Dhruv Kumar'ın ailesine göre 45 yaşındaki adam hastanede kısırlaştırıldı.

Ailesi, Kumar'ın hastaneden geldikten sonra bayıldığını ve tekrar hastaneye kaldırıldığını söyledi. Doktorlar, adamın kısırlaştırma operasyonu sebebiyle bu duruma geldiğini açıkladı.

Kumar'ın ailesi, adamla ilgilenen Neelam Kuamri adlı hemşire hakkında suç duyurusunda bulundu. Hastane de olayla ilgili soruşturma başlattı.

Dine saygısızlık söylentisi sebebiyle yüzlerce kişi linç etti

Pakistan'ın Sialkot kentinde Sri Lankalı fabrika müdürü, dine saygısızlık ettiği iddiasıyla yüzlerce kişi tarafından linç edildi. Grubun arasında kendi fabrikasında çalışan kişiler de vardı.

Olay, Priyantha Diyawadanage'nin Muhammed peygamberin adını taşıyan çıkartmaları yırttığına dair bir söylentinin başlamasıyla meydana geldi.

Çok sayıda çalışan tarafından dövülerek öldürülen Diyawadana'nın cesedi fabrika dışına sürüklendi ve daha sonra onlarca kişinin önünde yakıldı. Öfkeli grup, fabrikaya zarar verdi, trafiği durdurdu ve gösteri düzenledi.

Polis şimdiye kadar saldırıyla ilgili 182 kişiyi tutukladı. Hakkında cinayet sebebiyle suç duyurusunda bulunulan kişi sayısı 900'ü buldu.

 

Independent Türkçe, Vice, Daily Mail, Indian Express, Dawn, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU