Zodiac katilinin yeni taklitçisi, New York'taki basın kuruluşlarına tehdit mektupları gönderdi

"Çinli Zodiac katilinden" tehdit mektupları almalarının ardından yerel haber kuruluşları, FBI tarafından alarma geçirildi

Zodiac katilinin kimliği hiçbir zaman açığa çıkmadı ama yukarıda resmedilen Gary Poste da dahil birkaç potansiyel şüpheli yıllardır soruşturuluyor (The Case Breakers)

ABD'nin New York eyaletinin kuzeyinde, "Çinli Zodiac Katili" olduğunu iddia eden birinden tehdit mektupları alan birden fazla medya ağına tetikte olmaları söylendi.

Kısa süre önce Albany'deki birkaç yerel haber kuruluşuna gelen mektuplar, şu anda Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) soruşturmasının konusu.

Öte yandan büro, mektup gönderilen kuruluşların isimlerini veya sayısını açıklamadı. Mektupların içeriği de açıklanmadı.

The Albany Times Union ve People dergisinin alıntıladığı büro açıklamasına göre, FBI mektupları araştırdığını ve şu anda toplum için herhangi bir tehdit olmadığını söyledi.

Bu esnada FBI'ın yerel basın kuruluşlarına daha fazla mektup için tetikte olmalarını ve olası DNA kanıtlarını korumaya yardımcı olmak için şüpheli postaları açmamalarını isteyen bir uyarı gönderdiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mektupları gönderen kişi, medya kuruluşlarını tehdit etmek için 1960'ların meşhur seri katilinin ismini kullandı.

37 kişiyi öldürdüğünü iddia eden Zodiac katili vakası, ABD tarihindeki çözülmemiş en ünlü cinayet vakası olarak nitelendiriliyor. Vaka birçok film ve hikayeye de ilham verdi.

Aralık 1968 ve Ekim 1969 arasında San Francisco Körfez Bölgesi'nde bilinen 5 kurban, Zodiac katiline atfedilmişti. Katil genç çiftleri hedef alıyordu ama yalnız dolaşan bir erkek taksi şoförünü de öldürmüştü. Hedef alınan çiftlerdense iki erkek hayatta kalmıştı.

Şifreli mesajlar ve parolalar içeren mektup ve kartlar göndermesiyle bilinen katil, basın kuruluşlarıyla da birkaç defa alay etmişti.

Katilin mesajlarından bazıları, gazetede basılmadıkları takdirde seri cinayetler ve bombalı saldırılar yaşanacağı uyarısında bulunuyordu.

Ürettiği 4 şifreden ikisi hala çözülemedi. Birincisi 1969'da kırılırken, ikincisiyse 2020'de sivil yurttaşlar tarafından çözüldü. FBI, 2020'de soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Seri katilin kimliğiyse hiçbir zaman açığa çıkmadı. 2018'de ölen Gary Francis Poste da dahil olmak üzere birçok potansiyel şüpheli yıllardır soruşturuluyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU